Annons:

  • Dags att fylla parken med entusiastfordon – blir invigning samtidigt

    På torsdag är det dags för en ny fest för farfars fordon i Hultsfreds hembygdspark. Foto: Arkivbild

  • Dags att fylla parken med entusiastfordon – blir invigning samtidigt

Dags att fylla parken med entusiastfordon – blir invigning samtidigt

Evenemanget Fest för farfars fordon är tillbaka. Fordon av alla de slag kommer rada upp sig i hembygdsparken för att locka blickarna till sig.
– Eventet har varit väldigt lyckosamt genom åren, det har vuxit och vuxit med både mycket folk och mycket publik, säger ordförande Thorbjörn Svahn.

Annons:

Arrangerande Hultsfreds Hembygdsförening, vars veteransektion låter traditionen leva vidare, ser fram emot att hembygdsparken och hela eventområdet fylls med entusiastfordon av alla de slag, veteranbilar, moderna klassiker, lastbilar, motorcyklar och mopeder. Något år hade man till och med en båt. 

– Man vet aldrig riktigt vad som kan dyka upp. Det är lite av charmen med evenemanget, säger Thorbjörn Svahn, som kan tänka sig att det är just enkelheten som bidragit till att Fest för farfars fordon blivit ett så populärt arrangemang. 

Hoppas upprätthålla siffrorna

Förra året lockade eventet hela 201 bilar, 56 motorcyklar, 27 mopeder och sex lastbilar. Nu håller man tummarna för något liknande i morgon torsdag.

– Jag tvivlar på att det går att sätta nytt rekord, konkurrensen blir hårdare och hårdare. Men upprätthåller vi fjolårets siffror är vi jätteglada.

Invigning av textilkammare

Medverkar gör även Kommunala Musikskolan, som gjort till tradition att hålla sin vårkonsert i hembygdsparken just den här kvällen, de gamla stugorna i parken hålls öppna för den som vill titta och räddningstjänsten kommer för att visa sina bilar och utrustning, för att ge några exempel på vad som händer under kvällen.

– Målilla-Gårdveda Hembygdsförening och även Grållemuseet i Vimmerby har lovat hälsa på och visa några gamla traktorer, säger Thorbjörn Svahn som även fått nys om att det kommer dyka upp några militära fordon.

Kvällen till ära invigs också föreningens nya textilkammare i Dalsebostugan som är helt omgjord och allt nyrenoverat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt