Annons:

Nu upphör beredskapen nattetid – saknar tillräckligt med veterinärer

Nu upphör Distriktsveterinärerna med beredskapen nattetid. Foto: Pressbild

Nu upphör beredskapen nattetid – saknar tillräckligt med veterinärer

Den 5 juni upphör beredskapen nattetid för Distriktsveterinärerna i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn. Det skriver man i ett pressmeddelande på onsdagen.

Annons:

Distriktsveterinärerna i området Västervik, Vimmerby och Oskarshamn har haft sloganen "året runt, dygnet om". Men nu kommer man upphöra med beredskapen nattetid i området.

Det är från och med 5 juni i år som Distriktsveterinärerna stänger beredskapen mellan 22.00 och 08.00.

"Orsaken är att det i nuläget inte finns tillräckligt många veterinärer för att kunna lösa beredskapen dygnet runt", skriver Distriktsveterinärerna i ett pressmeddelande. 

Fortsättningsvis kommer man bemanna övrig tid för att kunna hjälpa sjuka djur alla dagar i veckan. Rådgivningen på telefon kommer fortsatt vara öppen dygnet runt. 

– Åtgärden är nödvändig för att se till att personalen får den vila och återhämtning som är nödvändig, men också vara tillgängliga under den tiden på dygnet då efterfrågan på akut djursjukvård är som störst, säger regionchefen Malin Santesson i ett pressmeddelande.

Det arbetas på en lösning för den akuta situationen. 

– Genom att erbjuda veterinärvård kl. 8-22 varje dag hoppas vi kunna skapa en stabilitet som ger våra kunder förutsättningar att agera utifrån djurens bästa, säger Malin Santesson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt