Annons:

  • Vägunderhåll kritiseras – här är chefens besked om vägen

    Underhållet på länsväg 717 kritiseras. Nu lovar Trafikverkets Joakim Gimby att det inte ska vara långt borta till att ett vägarbete går i gång. Foto: Lotta Madestam

  • Vägunderhåll kritiseras – här är chefens besked om vägen

    Utöver tjälskadorna är det också ojämnheter i vägen, som numera skyltas upp för att varna trafikanterna. Foto: Lotta Madestam

Vägunderhåll kritiseras – här är chefens besked om vägen

Underhållet på länsväg 717 mellan Mörlunda och Kristdala möts av kritik. Nu utlovar Trafikverkets Joakim Gimby att en reparation är nära.
– Jag hade hoppats att det skulle varit klart redan nu, säger han.

Annons:

Väg 717 har varit en olycksdrabbad väg på sistone. Så sent som för en månad sedan gick en mc-förare av vägen och fick föras till sjukhus.

– Vägen har varit dåligt underhållen i två år, säger en trafikant som väljer att vara anonym. Vägen är så dålig så vi som bor där kör i diket. Att det ska behöva bli olyckor är för jäkligt.

”Tar väldigt mycket stryk”

Joakim Gimby, projektledare på underhållsavdelningen, är medveten om skadorna. Han har kontaktats av trafikanter som uppmärksammat Trafikverket på hur det ser ut. Det välkomnar han.

– Vi brukar tyvärr ha ganska mycket skador på våra vägar på olika ställen, olika år efter vintern. Alltihop hänger ihop med hur pass mycket kyla och vatten det varit i vägkroppen och hur mycket tung trafik som går på vägen. Vi har bland annat mycket skogsnäring som kör på våra vägar och de tar väldigt mycket stryk vid tjällossningen och då kan sådana här saker hända.

Även ojämnheter i vägen

Men nu ska det inte vara långt borta till att ett vägarbete går i gång, lovar han.

– Vi har en grupp som kommer till det här området för att reparera vägen. De är i Virserumsområdet just nu och när de är klara där kommer de att gå vidare till 717.

Utöver tjälskadorna är det också ojämnheter i vägen. Där väntar en beläggningsåtgärd. Den är beställd och kommer enligt Gimby också att göras inom en snar framtid.

Hur ser du på att skadorna uppges ha orsakat olyckor?

– Det är jättebeklagligt att de här olyckorna har hänt. Sedan vet inte jag om de kan härledas till skadorna. Tjälskadorna har varit uppmarkerade med skyltar länge, långt innan olyckorna hände, och nu är också ojämnheterna uppmarkerade, så trafikanterna varnas om att det finns brister i anläggningen för att det inte ska hända olyckor igen.  

När kommer väg 717 vara åtgärdad?

– Jag hade hoppats att det skulle varit klart redan nu. Det kommer dröja en stund till. Jobbet är beställt och de kommer skyndsamt till ställena som är ett problem, men först måste jobbet i Virserum bli klart. Därefter kommer som sagt samma gäng ner hit. Då samsynkas arbetet så vi får beläggningen i rätt ordning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt