Annons:

Mattan i rondellen har körts sönder – nu byts den ut

Sedummattan i Målillarondellen har körts sönder och ska bytas ut inom kort. Foto: Privat

Mattan i rondellen har körts sönder – nu byts den ut

Sedummattan i Målillarondellen har körts sönder efter buskörning och tunga dispenstransporter. Nu ska mattan bytas ut. 
– Vi ser med tillförsikt fram emot att få den nya mattan levererad nästa vecka och få allting i drift, säger Joakim Gimby, projektledare på Trafikverket. 

Annons:

Joakim Gimby berättar att Målillarondellen ska återställas då sedummattan har gått sönder av två anledningar. 

Långa och tunga dispenstransporter fraktade på vindsnurror och när man kom fram till rondellen lades körplåtar ut så transporterna kunde ta sig förbi. Det har också förekommit buskörning då någon har kört med ett fordon i rondellen som har förstört sedummattan. 

– Dispenstransporterna har behövt lite större utrymme för att ta sig fram och när man lägger på körplåtar så kan det bli påverkan på sedummattan. Det har det blivit i cirkulationen i Målilla, säger Joakim Gimby. 

"Ska komma tillbaka i samma skick"

Förarbetet med att plocka bort den gamla sedummattan och jämna till ytan drog igång för några sedan innan Trafikverket och Svevia går in i nästa steg nästa vecka. 

– Det blir en återställning så rondellen ska komma tillbaka i samma skick som tidigare. Nästa vecka levereras den nya sedummattan om allt går som det ska. Arbetet fortgår precis som det ska göra och entreprenörerna gör ett jättebra arbete på platsen. Förhoppningen är att allt ska vara klart nästa vecka, säger han. 

Hur ser kostnadsbiten ut?

– Det har jag ingen uppgift om, jag törs inte svara på det. Säger jag något så blir det säkert fel så jag ska inte uttala mig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt