Annons:

Regnet skrämde bort marknadsbesökare – arrangören nöjd med utfallet

Uppskattningsvis 15 000 personer besökte Hultsfreds marknad i helgen. Foto: Stefan Härnström

Regnet skrämde bort marknadsbesökare – arrangören nöjd med utfallet

Regnet skrämde bort många besökare från Hultsfreds marknad. Kanslisten Fredrik Eirasson är på det stora hela nöjd med helgen. 
– Vi hade hoppats på fler besökare men det är okej med tanke på hur vädret var, säger han.

Annons:

Regnet skrämde bort Hultsfreds marknads eftermiddagsbesökare. Trängseln mellan stånden minskade under lördagseftermiddagen när det började regna. 

Fredrik Eirasson, Hultsfreds FK:s kanslist som ansvarar för bokningarna, har påbörjat summeringen av marknaden och tippar på att det var runt 15 000 besökare och 100 knallar. 

– Vi är rätt så nöjda trots vädret. Det kom mycket regn på fredagen som förstörde en hel del. Vi hade en knalle som vände hem på fredagen. Fredagskvällen var hyfsad även om vi hade räknat med mer folk. Det tryckte på som vanligt på lördagsförmiddagen och det var trångt när det var mycket folk. När väl regnet föll vid 13-tiden på lördagen dog det ut. Eftermiddagen var rätt lugn och kvällen var väl bra, säger Fredrik Eirasson. 

Marknadsområdet komprimerades

Nytt för i år var att arrangörsföreningen Hultsfreds FK komprimerade marknadsområdet, en lösning som möttes av både ris och ros. 

– Några knallar var lite gnälliga i början, men det hade vi väntat oss. Sedan verkar de flesta ha varit nöjda och det handlar om upplevelsen med att de måste veta hur det blir, säger Eirasson. 

Vad var de kritiska till?

– Att de inte fick stå på sin gamla plats, säger han och fortsätter: 

– Det är klart att det finns förbättringspotential, det märkte vi under helgen. Vi har idéer på hur vi kan göra det bättre till nästa år. Det finns saker att arbeta vidare med rent organisatoriskt på området. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt