Annons:

Uppåt 25 000 besökare väntas till Hultsfreds marknad

Fyra personer från Hultsfreds FK:s marknadskommitté jobbade under onsdagen med att mäta upp storleken på marknadsplatserna. Foto: Ossian Mathiasson

Uppåt 25 000 besökare väntas till Hultsfreds marknad

På lördag väntas det runt 25 000 besökare till Hultsfreds marknad som ser ut att bli knalletät.
– I dagsläget är 184 knallar anmälda och vi har plats för 215 stycken, säger Fredrik Eirasson i Hultsfreds FK:s marknadskommitté.

Annons:

Sommaren 2010 var första gången som Hultsfreds FK stod som arrangör för marknaden i Hultsfred och på den vägen har det fortsatt. 

I helgen är det dags för klubbens nionde marknad och Fredrik Eirasson har en god känsla inför helgen då marknaden ser till att många kommer hem till Hultsfred. 

– Vi har en omtyckt marknad som många tycker ligger bra i tiden, precis efter löning och semestern är över. Många knallar tycker att de säljer bra här, säger Fredrik Eirasson. 

184 knallar anmälda

Hultsfreds marknad har 215 knalleplatser och man räknar med att fylla merparten av dem. 

– I dagsläget är 184 knallar anmälda och vi kan nå 190 stycken om alla kommer. I fjol hade vi 170 knallar så det är kul med en ökning, säger han.

Vad beror det på?

– Vi ligger en helg tidigare än vad vi brukar göra. Vi kör alltid sista lördagen i augusti och i år ligger den tidigt, säger han. 

Fler attraktioner på tivolit

Det är mycket förberedelser inför helgen där de sammanställer anmälningar och strukturerar upp knallarna, klipper gräs, drar linjer, bygger marknadsdiskar och sätter upp bänkar med mera. 

– Det är alltid stimmigt när man upptäcker att man missar något inför en marknad men det har gått bra. Herrlaget ska resa marknadsdiskarna och sätta upp bänkarna medan ungdomslagen plockar ihop och städar. Jag har uppskattat det till att 160 funktionärer jobbar ideellt med marknaden, säger han. 

Erikssons tivoli är på marknaden i år igen och har utökat sitt utbud med några fler åkattraktioner. 

Inne på området sker det en stor förändring när Bondens torg flyttas från ett inhägnat område till en stor gräsyta. 

På lördag genomförs också Slöjdens dag i hembygdsparken och det är hembygdsföreningen och Vuxenskolan som driver den dagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt