Annons:

Vill ha säkrare väg till Hesjön – hjälpte inte att föreningen är beredd ta halva kostnaden

Målilla samhällsförening kämpar för att anslutningsvägarna till nya tunneln ska asfalteras, för en säkrare och tryggare väg till Hesjön. Det blev ett första nej från ÖSK. Foto: Lotta Madestam

Vill ha säkrare väg till Hesjön – hjälpte inte att föreningen är beredd ta halva kostnaden

Efter sommarens incidenter hoppas Målilla Samhällsförening att kommunen hjälper till och gör gång- och cykelvägen till Hesjön säkrare. Föreningen är beredd att skjuta till pengar och hoppas kommunen tar sitt ansvar.
– Kommunen kommer inte betala eller beställa detta jobb, svarar ÖSK:s projektledare Simon Råsbacken.

Annons:

Samhällsföreningen har lämnat in en skrivelse till Hultsfreds kommun om att man vill ha anslutningsvägarna till den nya tunneln under riksväg 23/34 asfalterade.

Föreningen är villig att skjuta till 62 000 kronor för att få en säkrare väg till badplatsen.

– Det har varit en hel del incidenter i sommar både med cyklar och rullstolar, så vi hoppas att kommunen tar sitt ansvar och hjälper oss att få till en säkrare väg, säger Jan Karlsson.

Föreningen har tagit in ett anbud, som visar att arbetet kommer att kosta 121 000 kronor exklusive moms.

Ser inte lovande ut

Det ser dock inte lovande ut. Skrivelsen har hamnat på ÖSK:s bord och projektledare Simon Råsbacken har inget positivt besked.

”Som vi innan meddelat gällande denna gång- och cykelväg så kommer den inte att asfalteras”, svarar han föreningen.

Utan den kommer vara i grus med ett tunt lager stenmjöl på toppen.

”Då samhällsföreningen gjorde en skrivelse till Trafikverket att en tunnel var tvungen att byggas på denna plats blev följden av detta två anslutningar som inte var budgeterade från kommunens sida. Kommunen har trots detta löst anslutningarna och även haft träffar på plats med er från samhällsföreningen när den var klar och ni godkände utformningen. Så kommunen kommer inte betala eller beställa detta jobb", skriver Råsbacken i sitt svar till föreningen.

Fastnade med sin rullstol

Det svaret gjorde Jan Karlsson besviken.

– Det är så dåligt. Det har ju hänt incidenter där i sommar, både att cyklister varit nära att köra omkull och en fastnade med sin rullstol.

Enligt hans beräkningar handlar det om en knappt 320 meter lång och två meter bred gång- och cykelväg man vill ha hjälp med att asfaltera.

– Vi är beredda att gå in med mer pengar än kommunen, vi tog till lite extra för att det skulle se bra ut. Vilken annan förening gör det i kommunen, det är vanligast att man bara vill ha och ha.

Går ni vidare på något annat sätt nu?

– Vi måste försöka ligga på kommunen ytterligare och hoppas på politikerna, att de ska se värdet i det, säger Jan Karlsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt