Annons:

  • Föreningen ger sig inte – har skickat in en ny skrivelse

    Det är asfalt i tunneln, en bit upp i backen åt båda håll tar den slut. Det vill samhällsföreningen se en ändring på. Den ger sig inte, så igår behandlades en ny skrivelse av politikerna. Foto: Lotta Madestam

  • Föreningen ger sig inte – har skickat in en ny skrivelse

    Efter svaret på första skrivelsen har man presenterat ett nytt förslag, att omfördela ett annat kommunalt bidrag man fått, så asfalteringen kan bli verklighet. Foto: Lotta Madestam

Föreningen ger sig inte – har skickat in en ny skrivelse

Målilla Samhällsförening ger sig inte. Kampen för en asfalterad gång- och cykelväg till Hesjön fortsatte genom en ny skrivelse. På gårdagens möte med kommunstyrelsens arbetsutskott kom ärendet upp på politikenas bord – och det kan finnas en öppning, enligt ordförande Lars Rosander (C).

Annons:

Målilla Samhällsförening författade en skrivelse till Hultsfreds kommun, i hopp om att den skulle ta sitt ansvar och hjälpa till med att asfaltera anslutningsvägarna till nya tunneln under riksväg 23/34, strax norr om Målilla. Det är bara i tunneln det är asfalterat, strax utanför tar asfalten slut och ersätts av grus med ett tunt lager stenmjöl på toppen.

– Det har varit en hel del incidenter i sommar både med cyklar och rullstolar, så vi hoppas att kommunen tar sitt ansvar och hjälper oss att få till en säkrare väg, sa föreningens Jan Karlsson tidigare till Dagens Hultsfred.

Beredd ta halva kostnaden

Samhällsföreningen var beredd att ta drygt halva kostnaden, ändå blev det nej från ÖSK. Här kan du läsa mer om det.

Föreningen vill inte stå bredvid och inte göra något efter sommarens incidenter, så en ny skrivelse författades och skickades till kommunen, med hopp om att politikerna skulle lyfta frågan.

Man presenterade dessutom ett förslag på att bidra med ännu mer pengar, för att satsningen ska bli verklighet.

– Vi fick ett bidrag på 100 000 kronor i höstas för att göra i ordning en cykelväg från Emmenäsinfarten ner till stationen på den gamla banvallen. Vi är beredda att omfördela bidraget och ta 59 000 kronor av dem till asfaltering av cykelvägen till Hesjön och skjuter till 62 000 kronor från föreningen, så har vi finansierat hela kostnaden, säger Jan Karlsson.

– Så hoppas vi att vi kan få ett positivt gensvar från kommunen, tillägger han.

De återstående 41 000 kronorna tänker föreningen använda till att bygga så långt det räcker på den andra gångvägen.

Skrivelsen togs upp på tisdagens möte med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Så här svarar Lars Rosander på ett mail till Dagens Hultsfred.

"Ja, vi har behandlat frågan idag, och bett Simon Råsbacken återkomma med förslag. Ärendet återkommer till ksau, så här finns en öppning att det kan bli eventuellt en vägbeläggning."

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt