Annons:

Stor tidningskoncern lägger ned fler redaktioner

Gota Media-ägda Barometern lägger ned två redaktioner till. Foto: MostPhotos

Stor tidningskoncern lägger ned fler redaktioner

Den första nyheten var att man lägger ned redaktionen i Hultsfred. Nu försvinner även redaktionerna i Borgholm och Färjestaden. Det meddelar Barometern/OT under fredagen.

Annons:

Det var i slutet av oktober som beskedet om att Hultsfredsredaktionen – som bestått av en redaktör – skulle läggas ned och att papperstidningen bara skulle ges ut varannan dag från och med december. 

Ekonomiska skäl låg bakom beslutet att stänga redaktionen i Hultsfred. 

”Kostnaden för att trycka och dela ut tidningen i Hultsfred kostar i dag mer än de pengar vi får in genom prenumerationerna. Anledningen är att papperspriserna har mer än dubblerats de senaste åren och att det kostar allt mer att köra tidningen från tryckeriet i Karlskrona hela vägen upp till Hultsfred varje natt. Samtidigt har antalet pappersprenumeranter minskat successivt, vilket innebär att kostnaderna i distributionen måste bäras av färre kunder. Till slut gick kalkylerna inte ihop”, skrev chefredaktör Anders Enström på tidningens webbplats.

Bevakningen av Hultsfred ska i framtiden vara begränsad till "de stora händelserna och Dackarnas framfart". 

Två redaktioner till läggs ned

Nu lägger Gota Media-ägda Barometern ned fler redaktioner. Det rör sig om redaktionerna i Borgholm och Färjestaden. I en ny text på Barometern skriver Anders Enström att personalen informerades under torsdagen och att Ölandsbladet, som också ägs av Gota Media, kommer leverera dagliga samhällsnyheter till Barometerns läsare.

"Den utlösande faktorn är så klart det ekonomiska läget. Lågkonjunkturen märks tydligt på annonsmarknaden och hela tidningsbranschen kämpar nu med att sänka kostnader för att få bättre balans framöver.Genom samarbetet kan Barometern sänka personalkostnaderna samtidigt som vi fortsätter ge våra läsare en stark bevakning av Öland. Ölandsbladet kan ge sina läsare en snabbare nyhetsrapportering på kvällar och helger", skriver Anders Enström.

Det går, ur ett koncernperspektiv, inte att motivera kostnaderna för dubbel bemanning på Öland längre, meddelar man.

Barometern/OT är en del av tidningskoncernen Gota Media som gjorde ett plusresultat efter finansnetto på 56,7 miljoner förra året. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt