Annons:

Lokal tidningsjätte begärd i falsk konkurs:

Någon har ansökt om konkurs för Gota Media. Falskt, har det visat sig. Foto: MostPhotos

Lokal tidningsjätte begärd i falsk konkurs: "Obehaglig känsla"

Gota Media är en av länets största tidningskoncerner och äger bland annat Barometern/Oskarshamns-Tidningen. Nu har någon begärt bolaget i konkurs, rapporterar Barometern.

Annons:

I verkligheten är nog Gota Media, en av länets största och mest framgångsrika mediakoncerner, en bra bit från konkurs. Men någon har begärt bolaget i konkurs. 

Den falska konkursansökan har lämnats in till Kalmar tingsrätt. 

– Först när jag öppnade brevet från Kalmar tingsrätt fick jag en obehaglig känsla. Men jag förstod direkt att något var fel. När jag kontaktade vår ekonomichef berättade han att Smålandsposten skrivit om liknande fall av falska konkursansökningar. Man undrar vem som gör så här och vilket syfte man har? säger Boine Gepertz, vd och koncernchef för Gota Media AB till Barometern.

Vad någon vinner på att ansöka om konkurs för Gota Media är oklart.

– Det är ett sätt att jävlas. Någon som vill hämnas eller någon form av pojkstreck, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson till tidningen.

Gota Media äger förutom Barometern-OT även Smålandsposten, Blekinge Läns Tidning, Ölandsbladet, Kalmar Läns Tidning och Kristiansbladet plus ett flertal publikationer utöver det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt