Annons:

Vågar inte ropa hej än –

Lena Loiske gläds över beslutet, att sätta press på ägaren av slakteritomten, men hon vågar inte ropa hej än. "Jag tror den stackars mannen satt sig i skiten." Foto: Privat

Vågar inte ropa hej än – "Tror den stackars mannen satt sig i skiten"

Lena Loiske har kämpat för en uppstädning av slakteritomten i många år. På tisdagen nåddes hon av beskedet att kommunen ställer krav på ägaren. Men – hon vågar inte ropa hej riktigt än.

Annons:

I snart fem år har makarna Lena och Vesa-Matti Loiske levt med brandresterna som närmaste utsikt från hemmet på Storgatan i Hultsfred.

– Det är fult. Ger intryck av förfall. Gäster på besök undrar vad de kommit till för ställe och hur vi har kunnat köpa det här huset, men det såg ju inte ur så när vi flyttade hit, sa Lena Loiske till Dagens Hultsfred förra sommaren.

"Satt sig i skiten"

Nu har det hunnit gå ytterligare ett drygt år, utan att något konkret hänt. Tills idag när hon nåddes av beskedet att miljö- och byggnadsnämnden fattat beslutet att ägaren Tomas Dahlqvist måste städa upp fastigheten senast inom fyra månader, annars väntar böter.

– Ett underbart beslut, är hennes första kommentar. Jag tycker det är skönt att det händer någonting, men jag tror att den stackars mannen satt sig i skiten. Jag tror att det är jättedyrt att göra, så jag har inget större hopp om att det kommer sluta så bra. 

– Utan jag tror mer på att kommunen får göra det och skickar räkning till en person som troligtvis inte har några pengar. Då blir det skattebetalarna som får stå för kostnaderna, tillägger hon.

Hon säger sig förstå problemet med att röja upp, samtidigt som hon lyfter fram att det finns saker på området som går att sälja.

– Varje tegelsten kan man få ganska mycket för faktiskt. Jag skulle vilja köpa lite tegel kan du hälsa, säger Lena Loiske.

Vågar du känna någon form av glädje och förhoppning idag?

– Det är skönt att det händer något, men jag har försökt föreställa mig hur detta något skulle gå till. Men så långe det händer någonting, så har jag ändå något hopp om att det ska hända något.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt