Annons:

Kollegornas idé blev verklighet –

Mörlunda kyrka har fått en ny, stor adventsljusstake i smide. Foto: Lotta Madestam

Kollegornas idé blev verklighet – "Alltid något speciellt"

Initiativet kom från kollegorna Cecilia Danielsson och Jonny Karlsson. Nu har Mörlunda kyrka en adventsljusstake, mer anpassad efter kyrkans proportioner.

Annons:

Det var församlingsherde Susanne Elssjön som invigde smidesljusstaken genom att tända de fyra ljusen.

Tidigare har en liten adventsljusstake, likt de som finns i ett vanligt hem, använts framme vid altarringen.

– Jag och tidigare vaktmästaren Jonny Karlsson tänkte att det vore trevligt med något som syns och som är passande till kyrkans proportioner, säger Cecilia Danielsson, kyrkvaktmästare i Mörlunda-Tveta församling.

Med på idén

Kollegorna hittade flera förslag och gick med idén till församlingsrådet, om de ville köpa in en större ljusstake tillsammans med församlingen. De var genast med på idén.

– I bland är det Luciakonserter eller julkonserter, då kan vi flytta runt den beroende på var körer och orkestrar befinner sig.

Även medlemmarna i församlingsrådet är glada över nyheten.

– Vi tyckte alla att det var ett trevligt initiativ. Vi hade fortfarande pengar kvar från den gåva vi fått från en bortgången församlingsmedlem, så det är av de pengarna vi använt till den här ljusstaken som står i koret, säger ordförande Kristina Johansson. 

Hur tänker du nu när församlingen invigt sin nya adventsljusstake?

– Jag är jätteglad att den finns, det ska synas att det är advent och jul. Det är alltid något speciellt med en adventsljusstake och levande ljus, säger Cecilia Danielsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt