Annons:

Samarbete bakom dag för alla åldrar –

Alexander Olsson och Jennie Knutsson ser fram emot Kyrkans dag, med program både på LIllesjö IP och i kyrkan. Foto: Privat

Samarbete bakom dag för alla åldrar – "Möjligt tack vare arv"

Kyrkan och Mörlunda GIF går samman i en gemensam aktivitet. Tack vare ett arv församlingen fått arrangeras Kyrkans dag med ett program man tänker ska passa alla generationer.
– Det blir både aktiviteter på Lillesjö IP och i kyrkan säger Jennie Knutsson.

Annons:

Hon har en stor del i att Kyrkans dag utformats som den har och blir verklighet på söndag genom att hon både sitter i fotbollsklubbens styrelse och församlingsrådet.

– Frågan väcktes inom församlingsrådet, vad vi kan hitta på för barnfamiljer. Samtidigt är det fint på Lillesjö Idrottsplats och Mörlunda GIF får visa upp sin verksamhet som börjat blomstra de senaste åren. Så vi tyckte att det här var en bra idé som passar en bred målgrupp, förklarar Jennie Knutsson samarbetet mellan kyrkan och idrottsklubben.

 Möjliggörs genom ett arv

Den här satsningen har möjliggjorts genom ett arv från en tidigare församlingsmedlem, som i sitt testamente önskade att pengarna ska komma medlemmar i Mörlunda-Tveta församling till nytta på bästa sätt.

Tidigare har församlingshemmet fått nya gardiner och andra textilier, en konsert till förmån för Ukraina har arrangerats liksom en fest för de äldre.

Dagsprogram på Lillesjö IP 

Den här gången förverkligades tanken på Kyrkans dag, som är en aktivitet för hela Aspelands pastorat.

Dagens program är förlagt till Lillesjö IP där Duran och Mollan uppträder med en sång- och musikshow.

– Det blir mycket rörelse och glad musik, så vi tyckte att det passade bra, säger Jennie Knutsson.

Räddningstjänsten är på plats med fordon, Mörlunda GIF står bakom prova-på-fotbollsaktiviteter och kyrkans barn- och ungdomsverksamhet visar upp sig genom flera aktiviteter som församlingens pedagoger Cissi Stenfelt Johansson och Sofie Hjelm håller i.

– Allting är gratis, men den som vill får bidra till Majblommekommittén, så går pengarna tillbaka till barnen, säger Jennie Knutsson.

Satt ihop tillfällig kör 

Dagen avrundas i kyrkan med en konsert med Göran Fristorp, artist, sångare och låtskrivare, som dels vunnit Melodifestivalen med låten Sommarn som aldrig säger nej, som han framförde tillsammans med Claes av Geijerstam.

Församlingens nytillträdde kantor Alexander Olsson har satt ihop en tillfällig kör som medverkar kvällen till ära efter att ha haft några repetitionstillfällen just för det här tillfället.

 Vad har ni fått för respons?

– Det är jättemånga som tycker att det är roligt att det händer något i Mörlunda, säger Jennie Knutsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt