Annons:

Beviljat bygglov: Arbetet med brandstationen kan gå igång på allvar

Novum Samhällsfastigheter har beviljats bygglov för nya brandstationen i Rosenfors. Foto: Lotta Madestam

Beviljat bygglov: Arbetet med brandstationen kan gå igång på allvar

Ansökan om bygglov för den nya brandstationen i Rosenfors har godkänts. Planen nu är att byggstart blir i april-maj.

Annons:

– Det finns alltid en risk med bygglov, men vi hade goda förhoppningar att det skulle godkännas. Nu väntar vi på att beslutet ska vinna laga kraft, sedan påbörjas bygglovsprojekteringen så fort vi kan, säger Martin Andersson, projektutvecklingschef på Helsingborgsbaserade företaget Novum Samhällsfastigheter.

Efter att ha vunnit upphandlingen blir det de som får bygga den nya brandstationen som ska användas gemensamt av deltidsstyrkorna i Målilla och Mörlunda.

Utfart mot Häradsvägen

I bygglovet ingår en närmare 800 kvadratmeter stor brandstation, parkering och en 30 meter hög kommunikationsmast på fastigheten Stora Aby 2:54. Befintlig mark, planlagd för gata, kommer att asfalteras för att utfart ska kunna ske mot Häradsvägen.

– Vi räknar med att det tar två och en halv månad att projektera fram bygghandlingarna, sedan räknar vi med att gå igång. April-maj bör vi byggstarta, säger Martin Andersson.

Detaljer i bygglovet

Enligt bygglovet består byggnaden av två huskroppar, en del med brandbilsgarage och en för personalytor. Byggnaden placeras centralt på fastigheten och en parkering anläggs på fastighetens norra del.

Utvändigt förses brandbilsgaraget med mörkgrå sandwichpanel och personaldelen med mörk- och ljusgrå fibercementskiva. Skyltar med räddningstjänstens logotyp samt text monteras på fasad mot väst.

Hultsfreds kommun låter fastighetsbolaget bygga nya brandstationen i Rosenfors, för att sedan hyra den i 25 år. Vinnande anbud låg på 61,7 miljoner kronor, vilket omfattar allt från byggnation till hyra i 25 år, underhåll, uppvärmning och övriga driftskostnader inräknat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt