Annons:

  •  Video: Här har Elsy svårt att ta sig fram i Hultsfreds centrum

    Elsy Larsson visar svårigheterna med att ta sig fram i centrum. Till vänster går trottoaren som inte var skottad. Foto: Skärmdump

  •  Video: Här har Elsy svårt att ta sig fram i Hultsfreds centrum

    Elsy Larsson och Cenita Friberg under promenaden med Mikael Nilsson i januari. Foto: Lotta Madestam/Arkivbild

Video: Här har Elsy svårt att ta sig fram i Hultsfreds centrum

Rullstolsburna Elsy Larsson hade hoppats på förståelse och bättre snöplogning i centrum, efter att ha beskrivit problematiken för avdelningschefen för en månad sedan.
– Men det hjälpte visst inte, säger hon.

Annons:

Elsy Larsson och hennes assistent Cenita Friberg träffade Mikael Nilsson, avdelningschef på ÖSK, i januari.

Under en promenad visade hon svårigheterna för rullstolsburna, de med rollator och barnvagn att ta sig fram på grund av, som hon tyckte, dålig snöröjning.

– Jag har kämpat för ökad tillgänglighet under många, många år. Nu hoppades jag att det skulle hjälpa att prata med Mikael Nilsson och visa på vilka svårigheterna är.

Problemen kvarstod 

Men – när det blev ett nytt snöväder kvarstod problemen. Till Elsy Larssons besvikelse.

– Vi får väl göra det här till en följetong, det hjälpte inte någonting, säger hon besviket.

När hon och Cenita skulle ta sig till jobbet på Träffpunkt Stationen på onsdagsmorgonen var inte trottoaren från utfarten vid Sämjan och fram till övergångsstället skottad, ej heller söder ut längs med Västra Långgatan fram till parkeringen.

– Då var klockan ändå 9.40. Jag fick skrapa bort snön med min sko för att Elsy skulle ta sig fram med sin permobil, gissa om jag var arg, säger Cenita Friberg.

– Däremot var det plogat från parkeringen och förbi biblioteket. Jag tycker det är så konstigt att de inte har fortsatt ploga hela sträckan, säger Elsy Larsson.

Vad kände du idag när det var samma problem som vid förra snöfallet?

– Jag blir så trött, jag hade hoppats på en bättring i centrum. De ska väl se till att göra det bra i alla fall där det är övergångsställe. Det här är en väldigt viktig del av centrum, det är många äldre som ska ta sig fram till hälsocentralen och apoteket. Däremot hade fastighetsägaren skottat jättebra kring centrumhuset med gågatan och gångtunneln, säger Elsy Larsson.

Du kan inte ha förståelse för att man inte hinner med alla gator och trottoarer när det snöar så här?

– Jo, jag har förståelse för att de inte hinner alla gator. Men de måste prioritera det som leder fram till de här viktiga ställena i centrum.

När Dagens Hultsfred får tag i Mikael Nilsson har han en förklaring till varför det såg ut som det gjorde i centrum idag på morgonen.

– Vi hade maskinproblem, så vi låg lite efter. Därför var inte allt kört vid klockan halv tio. Däremot var det plogat på motsatta sidan, trottoaren längs med Västra Långgatan förbi Valhall hade hunnit köras.

 

Här kan du se videon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt