Annons:

Rotary överlämnade gåva – Har tydligt mål med pengarna

Ann-Brith Sköld och Jan Frankenberg, presidenter i Hultsfred respektive Vimmerby Rotaryklubb, överlämnade en gåva på 10 000 kronor till Kvinnojouren, genom Elaine Sanches. Foto: Lotta Madestam

Rotary överlämnade gåva – Har tydligt mål med pengarna

Rotary i Hultsfred och Vimmerby har överlämnat en gåva till Kvinnojouren, som verksamhetschef Elaine Sanches tog emot med stor tacksamhet. 
– Vissa kvinnor kommer till oss med bara kläderna de har på sig, sa hon och berättade vad pengarna ska användas till.

Annons:

Det har inte undgått de lokala Rotaryklubbarna med sammanlagt 100 medlemmar att Hultsfed-Vimmerby Kvinnojour är i behov av pengar till sin verksamhet, där man hjälper våldsutsatta kvinnor med skyddat boende och en trygg tillvaro. Inte sällan kommer de i sällskap med barn.

– Vi har alla läst i tidningarna och hört om Kvinnojourens mycket fina arbete och behov av stöd, så vi bestämde att göra gemensam sak och kommer att bidra med 10 000 kronor, berättar Ann-Brith Sköld, president i Hultsfred Rotaryklubb. 

Välgörenhetskonserter

Hultsfredsklubben har gett pengar tidigare till Kvinnojouren, medan det var första gången för Vimmerbyföreningen.

– Vi samarbetar mer och mer Hultsfred och vi och Kvinnojouren är ju gemensam för kommunerna, säger Jan Frankenberg, president i Vimmerbyklubben. Dels får vi in pengar via medlemsavgifterna, men också genom olika aktiviteter, som våra välgörenhetskonserter vi har varje år. Även att artisten är dyr har överskottet legat på 40 000-60 000 kronor. Det möjliggör att vi kan skänka pengar så här.

För Rotary skänker inte bara pengar internationellt och nationellt, utan också lokalt.

”För mig är det kärlek”

Elaine Sanches var strålande glad över gåvan, som var större än hon tänkt sig på förhand.

– Jag blev så himla glad, de här pengarna kommer hjälpa oss väldigt, väldigt mycket, sa hon och berättade vad pengarna ska användas till.

– Vi behöver pengar till de kvinnor och barn som kommer till oss för att bo på våra skyddade boende. Vi behöver köpa mat, hygienartiklar och ibland kommer de till oss i bara kläderna de har på sig, så vi behöver köpa kläder och skor akut. Varje gång jag föreläser om mäns våld mot kvinnor avslutar jag med att berätta om vikten av kärlek. För mig är det här kärlek.

Tidigare i veckan blev det också klart att lägenheten i Hultsfred som används som skyddat boende är räddad. Tack vare en insamling som Aspelands pastorat genomför med stöd av lokala företag. Här kan du läsa mer om det.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt