Annons:

De möblerade upp stödboendet – nu kan våldsutsatta kvinnor få skydd igen

Kristofer Söderlund och Sture Bergh arbetar tillsammans på Ekebergskyrkans Second Hand, som möblerat upp Kvinnojourens stödboende. Foto: Privat

De möblerade upp stödboendet – nu kan våldsutsatta kvinnor få skydd igen

Kvinnojourens stödboende i Hultsfred är klart för inflyttning igen. Ekebergskyrkans Second Hand i Virserum har skänkt i stort sett allt som behövdes för att kunna ta emot kvinnor i behov av skydd.
– Vår verksamhet går ut på hjälpverksamhet av olika slag, säger församlingens Sture Bergh.

Annons:

Som en följd av dålig ekonomi tvingades Hultsfred-Vimmerby Kvinnojour säga upp sin lägenhet i Hultsfred som använts som skyddat boende för våldsutsatta kvinnor under många år. 

Alla möbler skänktes och nyckeln skulle precis lämnas över till Hultsfreds Bostäder när Aspelands pastorat hörde av sig. Med hjälp av lokala företag hade man fått ihop pengar till minst åtta månadshyror.

Givmild gåva 

Men, ett problem kvarstod. Lägenheten var tömd på allt – då gick Ekebergskyrkans Second Hand in med en givmild gåva, vilket P4 Kalmar var först att rapportera om.

– Vi fick läsa i er tidning, att de skänkt bort alla saker i lägenheten så vi har skänkt matbord, soffbord, sängar till både barn och vuxna, husgeråd och lampor, säger Sture Bergh som ansvarar för verksamheten.

Man har hjälpt Kvinnojouren tidigare, då genom ett biståndsprojekt.

– Då har de fått ekonomiskt stöd, nu gav vi dem stöd i den här formen. Det är ju det vår verksamhet går ut på, återbruk och hjälpverksamhet på olika sätt. Det här känns bra i hjärtat, säger Sture Bergh.

”Det är kärlek”

Verksamhetschef Elaine Sanches kan inte nog visa sin tacksamhet.

Vad tänker du kring att det finns så mycket generositet?

– För mig är det här kärlek. Så nu är hela lägenheten möblerad igen, efter att en kvinna från Vimmerby skänkt oss en soffa. Allt är så fint, vi är så nöjda och tacksamma och fortsätter söka alla möjliga bidrag för att vår ekonomi ska bli starkare. 

Än har det inte hunnit flytta in någon, medan det bor en mamma med sex barn i Kvinnojourens lägenhet i Vimmerby.

– En kvinna från Vimmerby som följer oss på Facebook ringde och erbjöd sig att skänka påskägg med godis till alla barnen och lite pynt så vi kan göra påskfint i lägenheten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt