Annons:

MYNDIGHET LÄGGER JÄTTEVARSEL

Arbetsförmedlingen varsla 160 personer om uppsägning. Foto: MostPhotos

MYNDIGHET LÄGGER JÄTTEVARSEL

Arbetsförmedlingen lägger på torsdagen ett storvarsel som berör hela 160 medarbetare. Myndighetens varsel är en konsekvens av ekonomiska förutsättningar.

Annons:

Nedskärningarna ska inte beröra de lokala arbetsförmedlingskontoren, enligt ett pressmeddelanden. Merparten som varslas finns inom it.

– Det är ett mycket tungt och tråkigt besked att behöva ge kompetenta medarbetare men vi behöver anpassa oss efter de ekonomiska förutsättningarna. Vi som arbetsgivare kommer att göra vad vi kan för att ge berörda ett bra stöd, säger Mikael Hvinlund, kommunikationsdirektör.

Jämfört med förra året har Arbetsförmedlingens förvaltningsanslag, medel som framför allt går till personal, minskat med drygt en kvarts miljard. Därför behöver myndigheten fortsätta sin anpassning även för 2025 och 2026. 

"Nu inleds arbetet med att tillsammans med de fackliga parterna utreda möjligheterna till omplacering inom myndigheten. Förhoppningen är att kunna behålla så mycket kompetens som möjligt inom myndigheten", skriver Arbetsförmedlingen.

Sedan april 2023 har återhållsamhet, tillsammans med naturliga avgångar, medfört en personalminskning med cirka 960 personer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt