Annons:

Campingägarna skriver tioårigt hyresavtal med kommunen

Erica Hammarlund och Rickard Hägglund har lyft Hultsfred Strandcamping och fortsätter som campingarrendatorer i minst tio år till. Foto: Arkivbild

Campingägarna skriver tioårigt hyresavtal med kommunen

Erica Hammarlund och Richard Hägglund har drivit Hultsfred Strandcamping sedan 2020. Nu kommer göra det i minst tio år till. Campingägarna har skrivit ett långt hyresavtal med Hultsfreds kommun. 

Annons:

Sedan den 1 januari 2020 är Rickard Hägglund och Erica Hammarlund campingarrendatorer för campingen i Hultsfred. Då skrev campingägarna på ett femårigt hyresavtal med Hultsfreds kommun. 

Nu har parterna kommit överens om ett nytt och ännu längre hyresavtal. Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till ett avtal på tio år där det finns möjlighet till förlängning med ytterligare tio år. 

– Vi är väldigt nöjda med dem. De verkar trivas bra och vill utveckla verksamheten. Nu har vi ett hyresavtal för campingen på tio år och med möjlighet till förlängning i ytterligare tio år, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).  

Den årliga hyreskostnaden för campingen på elva hektar uppgår till 303 000 kronor. 

– Det är positivt och roligt att vi har haft den här utvecklingen på campingen. De har haft bra beläggning och får bra omdömen och recensioner. Det är positivt att kunna säkerställa det för lång tid för båda parter. Ska man investera och utveckla verksamheten behövs det långa kontrakt för båda parter, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt