Annons:

TUFFT SLAG FÖR AMBULANSEN – ÄNNU EN CHEF SLUTAR

Ytterligare en chef inom ambulansen slutar. Jonas Löf lämnar sitt uppdrag som verksamhetschef i Kalmar län den 6 maj. Foto: Privat/Bildbyrån

TUFFT SLAG FÖR AMBULANSEN – ÄNNU EN CHEF SLUTAR

Jonas Löf, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Region Kalmar län, slutar. Enligt honom själv har det inget att göra med den turbulens som är inom ambulansen.
– Jag bestämde mig för länge sedan, säger han.

Annons:

Ytterligare en i raden av chefer inom ambulansverksamheten väljer att sluta. I slutet av februari berättade Henrik Ryheden att måttet var rågat och att han slutar som ambulanschef i Vimmerby-Hultsfred.

Den 6 maj slutar också Jonas Löf, verksamhetschef för hela länet. Men det beslutet är enligt honom själv inte kopplat till den oro som är inom verksamheten, där många valt att sluta till följd av nya arbetsscheman med krav på elva timmars dygnsvila.

– Mitt förordnade som jag haft sedan 2018 går ut och jag beslutade i förra året att inte förlänga det, säger han.

Är det av någon särskild anledning du valt att inte förlänga ditt förordnande?

– Nej, det är en plan jag haft sedan jag kom hit. Jag har varit chef i över 20 år och kände att jag vill göra något annat, utvecklande och roligt.

– Vad det blir kommer att bestämmas tillsammans med den nya basenhetschefen, Lenita Petersson, som tillträder efter mig.

Vad tänker du kring att du är en i raden av chefer som slutar, att flera lämnar på en gång?

– Ja, det är väldigt olyckligt att Henrik (Ryheden) också valt att sluta i den situationen som vi är. Men det är inte mycket att göra år. Mitt förordnande gick ut i januari och den processen börjar ett halvår innan, så det var redan i augusti jag sa att jag inte tänker förlänga, så det här var ett val jag gjorde innan vi gick in i det nya.

Det är ju redan oroligt för de anställda, med många medarbetare som slutar, så hur vill du kommentera att du slutar i en redan turbulent tid?

– Jag har gjort vad jag kan. Jag skulle slutat i januari egentligen, men valt att vara kvar till ny chef kommer och nu har man rekryterat en som kommer 6 maj. Hade det blivit längre hade jag varit kvar längre, säger Jonas Löf.

Finns det något uppdrag inom ambulansen du gärna skulle vilja ha?

– Ett införande av journalsystemet Cosmic tänkte jag först och främst. Jag har haft det som uppdrag under de här åren, men tyvärr har vi inte haft tekniken på plats i Kalmar län. Det har vi snart och då kan vi börja nästa process. Jag har gjort det här i andra regioner och tänker att det vore jättebra för ambulanspersonal och patienter att ha samma information i hela vårdprocessen.

Lenita Petersson kommer närmast från en tjänst på IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt