Annons:

Kollegorna vill sprida glädje med nytt påskpynt –

ÖSK har växlat upp med mer påskpynt på kommunens olika orter, som pryds av ägg samt tuppar och höns som Linus Karlsson slutmålet. Foto: Lotta Madestam/Privat

Kollegorna vill sprida glädje med nytt påskpynt – "Små medel men ger mycket"

Påskpyntet i kommunen har trappats upp runt om på alla orter tack vare ÖSK:s medarbetare. Linus Karlsson från Målilla är den som målat tupparna och hönsen.
– Det tog ett tag innan jag hittade ett bra system, säger han.

Annons:

Ett mer blygsamt påskpynt i form av ris med fjäderliknande dekoration har ersatts av ägg, tuppar och hönor på varje ort, och kransar över gågatan. 

Dessutom har Stijn Tates på förrådet i Hultsfred låtit de små ”försäljningsbodarna” som han tillverkade till Tors Plan till jul fått nytt vårtema med blommor.

Kollegorna på ÖSK har hjälpts åt

Allt tillverkat av anställda på ÖSK, Östra Smålands Kommunalteknikförbund, som vill sprida glädje bland kommuninvånarna.

– Det är alltid kul att göra lite extra, säger Mikael Nilsson, avdelningschef gata-park.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Vi har fått lite glada hejarop när vi varit ute och kommentarer på sociala medier. Folk verkar uppskatta att det händer någonting positivt.

– Det är roligt när folk blir glada, då har vi ändå lyckats. Det är små medel, men gör rätt så mycket för gemene man, tillägger Mikael Nilsson.

Pappa till tupparna och hönsen

Man kan säga att Linus Karlsson, Målilla, är pappa till tupparna och hönsen. Han har ritat mallarna som kollegorna sågat ut och grundmålat för att därefter ta penseln i hand och slutmåla dem på fri hand.

– Hönan och tuppen i Målilla fick jag till bäst, det tog ett tag innan jag hittade ett bra system som funkade att måla, säger Linus Karlsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt