Annons:

Eleverna väntade förgäves: Blev ingen skolresa –

I två och en halv timmar väntade eleverna, bland annat i Musiklekparken, men det kom varken tåg eller buss. Så det blev inget med skolresan. Foto: Privat/Lotta Madestam

Eleverna väntade förgäves: Blev ingen skolresa – "Några grät"

Förväntningarna var höga. Eleverna hade sett fram emot skolresan en hel månad. Men så kom inte tåget, inte bussen heller trots löfte.
– Några började gråta när vi fick åka hem igen, säger mentor Caroline Phalén.

Annons:

I veckan skulle årskurs fyra på Silverdalens skola åka till Kalmar för ett besök på länsmuseet och slottet, och en välkänd hamburgerkedja inte att förglömma.

Utflykten var planerad sedan minst en månad tillbaka. Under den tiden hade förväntningarna byggts upp rejält bland de 14 eleverna i klassen, som räknat ner dagarna.

– Föräldrar hade skjutsat in dem till Hultsfred från Silverdalen, säger Caroline Phalén.

Väntade och väntade 

Tåget skulle gå strax efter sju, i god tid stod alla på perrongen.

– Det kom inget tåg. Först var det bara framflyttat, sedan inställt. Det fanns ingen information på KLT:s hemsida och när vi ringde blev svaret att de inte fått något bussbolag att tacka ja, mer visste de inte. Andra gången vi ringde skulle det komma en buss från Vimmerby typ 8.40.

– Då hade vi redan fått ställa in besöket på museet, men tänkte att vi i alla fall skulle hinna med McDonalds och Kalmar Slott, berättar Caroline Phalén.

Kom ingen buss som utlovat 

Vid halv tio hade det fortfarande inte kommit någon buss och KLT visste inte var bussen var, så då gav man upp och åkte hem igen.

– Vi fick ringa några föräldrar och så hade jag och min kollega Sarah Harrysson varsin bil, säger Caroline Phalén som inte kan låta bli att ifrågasätta beskedet att det skulle komma en buss, och så hörde de inget mer från KLT.

– Ingen vill ju heller ta ansvar för något när man ringer, ingen vet något…

Hur reagerade eleverna?

– Några började gråta när de fick reda på att vi skulle åka tillbaka. Men de har varit superduktiga och tagit det bra. Vi gick till Musiklekparken och väntade ju i två och en halv timme. En annan fick ju hålla masken och vara lite pedagogisk, fast än jag bara ville skrika, säger Caroline Phalén.

Sedan dess har hon och Sarah Harrysson gjort allt de kunnat för att försöka boka om.

– Mycket är fullt, så det har inte varit lätt att få in dem. Vi fick en chans den 13 juni, men då har vi ju skolavslutning. Till slut lyckades vi få klart så vi kan åka på tisdag – om allt går som planerat. Nu håller vi tummarna.

 

Här kan du läsa KLT:s förklaring på varför det blev som det blev.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt