Annons:

Rosander efter fredagens möte: ”Kommer bli bättre om några år”

Lars Rosander (C) var nöjd med fredagens möte med polisen. Foto: Ossian Mathiasson

Rosander efter fredagens möte: ”Kommer bli bättre om några år”

Hultsfreds kommuns första möte med polisen gav kommunalrådet Lars Rosander en bra känsla.
– Vi fick inga direkta löften mer än att polisen ser att det kommer bli bättre här om några år, säger Lars Rosander (C).

Annons:

I fredags hade Hultsfreds kommun och polisen sin första träff med anledning av polissituationen i Hultsfred med omnejd.

Lars Rosander (C), Rosie Folkesson (S) och Ulf Bowein, säkerhetssamordnare i Hultsfreds kommun, samtalade med Patrik Oldin (polisområdeschef i sydöstra Götaland) och Anders Pleijel (chef för lokalpolisområde Västervik som innehåller Västervik, Oskarshamn, Hultsfred och Vimmerby).

– Om man jämför med hur det var för några år sedan så tycker jag att det är fler poliser i vårt område även om de inte är stationerade i Hultsfred. Just nu har vi bemanning här i Hultsfred det är få som är stationerade här, det kommer hit poliser från grannkommunerna Vimmerby och Oskarshamn, säger Lars Rosander.

"Medvetna om våra problem"

Lars Rosander hade en bra känsla efter mötet och ser positivt på framtiden.

– Ja, absolut. De (polisen) är medvetna om våra problem och vår önskan. Vi har ett upprop om fler poliser på Facebook och det ska ses om ett stöd till deras argumentation för att få tjänster i den här delen av norra Kalmar län, säger Lars Rosander.

Fick ni några löften?

– Inga direkta löften mer än att de ser att det kommer bli bättre här om några år. På sikt – när folk tar sin examen vid polisutbildningarna – tror polisen att det kommer bli lättare att rekrytera poliser och då är förhoppningen att fler ska hamna här i Hultsfred, säger hon och fortsätter:

– Sen hänger det på att poliser vill söka sig hit. Man kan naturligtvis bli rekommenderad men det underlättar om man har den lokala kopplingen och känner till trakten. Men det kändes bra, jag tror att situationen kommer bli ännu bättre med fler poliser om några år.

Vad är nästa steg i ert arbete?

– VI kommer fortsätta att träffas under nästa år, vi hade en bra dialog.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt