Annons:

Politikerna fick polisen att tänka om – förstår beslutet:

Polisstationen i Hultsfred kommer ha öppet en dag i veckan från och med årsskiftet. Foto: Ossian Mathiasson

Politikerna fick polisen att tänka om – förstår beslutet: "Blir sämre service"

Polisstationen i Hultsfred ska fortsätta att vara öppen en dag i veckan. Kommunledningen höll ett möte med lokalpolisområdeschefen Anders Pleijel som gav önskad effekt.  
– Det blir naturligtvis en sämre service men vi förstår också att de prioriterar poliser i yttre tjänst, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun.

Annons:

Polisens ursprungliga inställning var att polisstationen i Hultsfred skulle stängas efter årsskiftet. Den stora anledningen till att polisen ville stänga stationen var att en medarbetare gick i pension tidigare i år och att de inte ville låsa personal till att jobba inne på stationen.

Beslutet har ändrats efter ett möte mellan polis och kommunala politiker och tjänstemän. Kommunalrådet Lars Rosander (C) vittnar om ett bra samtal med polisledningen för någon vecka sedan. 

– Stationspolisen i Hultsfred har gått i pension och polisen vill begränsa öppettiderna till en dag i veckan framöver. Det finns en passautomat som inte nyttjas tillräckligt mycket, då vill polisen flytta den till ett ställe där behovet är större men det är oklart var. Som privatperson kan hämta ut pass i Hultsfred då stationen ska ha öppet en dag i veckan efter årsskiftet, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Områdeschef tillsätts

Rosander gläds över att polisen har reviderat sitt beslut och ser till att stationen kommer finnas kvar efter årsskiftet då förändringarna träder i kraft. Det blir öppet en dag i Hultsfred och fyra dagar i Vimmerby. 

– Stationen i Hultsfred kommer användas för möten, ombyte och samling men den kommer inte vara öppen för allmänheten mer än en dag per vecka. 

Kommunen har i flera års tid värnat om att ha poliser i närområdet, enligt Rosander. 

– Det har blivit fler poliser här de senaste åren och jag stöter på dem titt som tätt. Polisen förstärker med en områdeschef för Hultsfreds kommun utöver de åtta insatspoliser som finns här. Det finns en dygnet runt-bil i Hultsfreds- och Vimmerbyområdet som är bemannad dygnet runt. Det är en förstärkning som är väldigt positiv, säger Rosander och fortsätter:

– Vi är väldigt tillfreds med att man utökar bemanningen när det gäller poliser i yttre tjänst. Vi framförde också att det är tråkigt att inskränkningen sker men det är polisens beslut. Vi får helt enkelt förhålla oss till det. 

"Gott tecken att visa sig ute"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) tycker att det är bra att förändringarna träder i kraft vid årsskiftet.

– De tar hänsyn till att det är en pandemi och gör ingenting i år. Det blev vi lovade så det kommer vara öppet som det är nu fram till årsskiftet då man förväntar sig en liten anstormning vad gäller passansökningar, säger Tomas Söreling. 

Lokalpolisområdeschefen Anders Pleijel berättade i intervjun med vår tidning att antalet poliser i området blir allt fler under 2020, närmare bestämt 13 nya poliser. 

– Polisen är inte inne på att dra ner på den utåtriktade verksamheten och det är det mest positiva. Det är ett gott tecken att polisen visar sig ute, säger Söreling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt