Annons:

Privatperson vill bedriva verksamhet i kommunen – uppfyller inte kraven

En ansökan om tillstånd för att bedriva hem för vård eller boende i Hultsfreds kommun har fått avslag.

Annons:

En privatperson i Hultsfreds kommun ansökte i slutet av förra veckan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet i form av hem för vård eller boende, enligt socialtjänstlagen.

Det handlar om fyra män och kvinnor med beroendeproblematik som behöver bo i en mindre verksamhet och som har svårt att klara av ett större behandlingshem.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) avslår dock ansökan och bedömer att verksamhetens lokaler inte har förutsättningar att uppfylla kraven på god kvalité och säkerhet.

Lokalerna är inte ändamålsenliga för den verksamhet som är tänkt att bedrivas i hemmet och av beskrivningar av lokalen framgår det att det finns en toalett med dusch för de fyra boenden och i källaren finns det en dusch som alla kan använda.

Även om de boende har tillgång till den så menar IVO att det innebär att det finns två toaletter med två duschar som kommer att behöva delas på sex personer (fyra boende och de som äger fastigheten).

Mot bakgrund av denna bedömning har de inte funnit skäl att pröva övriga förutsättningar för tillstånd och de anser att bör ställas högre krav faciliteterna i hemmet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt