Annons:

Förälder undanhålls information – anmäler skola i Hultsfreds kommun

En förälder till en elev på Prolympia i Virserum anser att skolan undanhåller information som vårdnadshavaren har rätt att ta del av. Foto: Ossian Mathiasson

Förälder undanhålls information – anmäler skola i Hultsfreds kommun

En förälder har gjort en anmälan om skolsituationen för sitt barn vid Prolympiaskolan i Virserum. Anmälaren anser att skolan brister i informationen till den ena vårdnadshavaren.

Annons:

Skolinspektionen fick den 13 november 2017 in en anmälan som rör Prolympia i Virserum. I anmälan uppges bland annat att skolan brister i informationen till ena vårdnadshavaren. 

Anmälaren har tidigare anmält skolan vilket Skolinspektionen har överlämnat till skolan för utredning.

Under denna utredning ska det enligt anmälaren finnas ett redan inplanerat möte men skolan har valt att ha ett möte utan anmälarens vetskap som vårdnadshavare.

”Jag varken informerades eller inbjöds till mötet utan fick vetskap i efterhand. Detta är fullständigt oacceptabelt”, skriver personen i sin anmälan till Skolinspektionen.

"Skolan fifflar med detta"

Hen vänder sig till Skolinspektionen med anledning av att han känner att skolan har förbrukat sitt förtroende då det påstås pågå en intern utredning. Och det stannar inte där.

”När det gäller frånvaromeddelanden så fifflar skolan med detta. Det finns dagar som noterats som oanmäld frånvaro men som man i efterhand ändrar till anmäld frånvaro”, skriver vårdnadshavaren.

Prolympia AB, som är huvudman för verksamheten, ombeds att yttra sig över uppgifterna i anmälan samt redovisa vilka åtgärder som eventuellt har vidtagits eller kommer vidtas.

Yttrandet ska lämnas av styrelsen för skolan senast den 18 december 2017.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt