Annons:

Kommunal chef säger upp sig – efter fem år

Peter Adolfsson tackar för sig och lämnar uppdraget som kultur- och fritidschef på Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunal chef säger upp sig – efter fem år

Peter Adolfsson, 61, slutar som kultur- och fritidschef på Hultsfreds kommun. I början av det nya året lämnade han in sin avskedsansökan.
– Jag vill kunna göra mer av min fritid och mitt sociala liv, säger han.

Annons:

Peter Adolfsson har arbetat som kultur- och fritidschef i Hultsfred sedan mars 2013 och nu, fem år senare, väljer den 61-årige Kalmarbon att lämna uppdraget. 

Han känner sig redo för ett nytt kliv i livet.  

– Jag har hela tiden haft i min planering att jag ska jobba fram till 63 år. På sistone har jag funderat lite kring livet, jag bor inte på orten och har ganska lång veckopendling som delvis påverkat mig. Jag känner framför allt att jag vill jobba friare som konsult några år framöver och ta uppdrag mot både kommuner och näringslivet, säger Peter Adolfsson.

"Vill göra mer av min fritid"

Han fattade beslutet i slutet av förra året och gav kommunen information om detta precis i början av 2018.

Det är ännu inte fastställt vilket datum han lämnar sin nuvarande tjänst men det blir någon gång i månadsskiftet maj-juni.

– När jag väl har tagit beslutet så känner jag att jag kan ta ett år i taget. Jag kommer inte jaga något sånt här jobb som kultur- och fritidschef, jag vill hellre jobba med projekt och inte behöva jobba heltid. Jag vill kunna göra mer av min fritid och mitt sociala liv. Jag tror att jag hittar en bra lösning som kommer passa mig bra i det liv jag lever i nu, säger Adolfsson.

Har trivts bra i Hultsfred

Efter att han har pendlat från Kalmar till Hultsfred i fem år så förklarar han att saker och ting förändras.

– Jag har trivts riktigt bra här i Hultsfred, annars man inte i fem år. Det handlar inte om att jag inte orkar med det, allt har varit bra.

Hur vill du summera de fem åren i Hultsfred?

– De har varit positiva. Jag gillar öppenheten och samverkan som finns här, det är lätt att ha en dialog med politikerna och samverka med de andra förvaltningarna. Jag har fått vara med, påverka och utveckla starten av det nya biblioteket och vi har gjort samma andra positiva saker.

"Handlar om attraktion"

Han ser ljust på Hultsfreds kommuns framtid och skickar med några goda råd.

– Jag tycker att det är så stabilt, man har inga neddragningar och ekonomin är god. Jag tror inte att man ändrar något här i framtiden och har kvar organisationen. När det gäller kultur och fritid är det viktigt att skapa bra anläggningar, ha ett bra föreningsliv och kulturutbud. Det handlar om attraktion och många som flyttar och rör på sig väjer utefter det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt