Annons:

Så gick det på prova på-kvällen: ”Var väl investerad tid”

Michael Hesselgård, räddningschef i Hultsfred, är nöjd med gårdagens prova på-kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Så gick det på prova på-kvällen: ”Var väl investerad tid”

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun söker nya medarbetare. Gårdagens prova på-kväll gjorde räddningschefen Michael Hesselgård nöjd.
– Tre personer bokade in tider för fystester och tre vill avvakta en-två veckor. Alla sex är intresserade, säger han.

Annons:

Hultsfreds kommun består av sammanlagt 90 brandmän just nu och nu anser räddningstjänsten att de behöver titta på förstärkningar. 

Under torsdagskvällen anordnade man en prova på-kväll för första gången.

Bokade in tider för fystester

Inför kvällen sa Michael Hesselgård följande till Dagens Hultsfred:

”Drömmen vore om vi fick mellan fem och tio personer som är intresserade och som vi kan jobba vidare med. Får man sex-sju personer som skriver på pappret för att komma så fystester så har vi kommit väldigt långt”, sa han då. 

Sex intresserade personer, fem män och en kvinna, kom till brandstationen i Hultsfred för att lära sig mer om yrket.

– Tre personer bokade in tider för fystester och tre vill avvakta en-två veckor. Alla sex är intresserade, säger räddningschefen Michael Hesselgård och lägger till:

– Man siktar alltid högt inför sådana kvällar men när man får smälta det så är det okej. Hade det kommit dubbelt så många hade vi varit dubbelt så glada. För vår del var det väl investerad tid, det är helt värt tiden vi har lagt på det. 

Alla kom från Hultsfred

Samtliga besökare var från Hultsfred.

– Det är klart att man gärna hade sett att någon kom från de andra orterna. Vi får kanske ha en träff på någon annan ort framöver men vi får se om det är genomförbart, säger han.

Innan de sökande kan bli anställningsbara ska de gå igenom flera fystester, bland annat rullbandstest, höjdprov, simtest och klaustrofobitest, och få ett läkarintyg.

– Känslan är att det kan bli några stycken som förstärker oss. Vi har ändå kommit en bra bit på vägen och kvällen gjorde mycket. Vi är nöjda även om det hade varit trevligt om det kom fler. De fick en bild av oss och vi fick en bild av dem, säger Hesselgård.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt