Annons:

Inom kort ska matbutiken i Järnforsen öppna igen och det är ett besked som tas emot med glädje bland ortsborna. Foto: Privat

Beskedet kom som en överraskning: ”Har knappt vågat hoppas”

Beskedet om att invånarna i Järnforsen får tillbaka sin matvarubutik med en ny ägare vid rodret tas emot med glädje.
– Jag har knappt vågat hoppas på att butiken ska öppna igen. Jag är jätteglad, säger Anne-Charlotte Cederberg, ordförande i Järnforsens samhällsförening.

Annons:

Sedan augusti förra året har Järnforsen saknat livsmedelsbutik och servicebutik. 

Nu blir det ändring på det när Konstantin Solstav tar över fastigheten och satsar på att dra igång matbutiken i slutet av april eller i början av maj och det blir i samarbete med Handlarn.

"Kastats mellan hopp och förtvivlan"

Beskedet kom som en överraskning för Anne-Charlotte Cederberg som är ordförande i Järnforsens samhällsförening. 

– Jag är en väldigt positiv person och har hela tiden trott att det ska gå. Man har tänkt på många olika personer som kanske kan gå in och ta över butiken men ju längre tiden har gått desto mer har man trott på att det blir en tom lokal. Den där känslan med oro har funnits under lång tid och man har kastats mellan hopp och förtvivlan, säger Anne-Charlotte Cederberg. 

Hur har de senaste månaderna utan butik varit?

– Jättejobbiga. Jag vill gärna ha en butik som man kan gå till och göra sina inköp. Nu har man varit tvungen att passa på att handla när man har varit iväg och det är inte så kul att åka över en mil för att köpa några mjölkpaket, säger hon. 

"Vi ska göra vårt bästa"

I början april månad fick hon reda på att det hade flyttat in ett par i en av lägenheterna över affären och att det händer grejer i matbutiken. 

På en skylt i ett av butiksfönstren står det ”Butiken öppnar snart” och det är ett besked som ortsborna är glada för. 

– Först trodde man att det skulle bli något annat än en livsmedelsbutik. Det känns väldigt positivt och vi hoppas att allt går i lås. Jag har pratat med en del människor i samhället och alla är inne på att vi ska göra vårt bästa för att gynna butiken och inte bara göra småköp som till exempel mjölk, säger hon.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt