Annons:

Förvaltningen inför ny tjänst – nu kan du söka bygglov online

Anders Helgée är chef för miljö- och byggnadsförvaltningen. Foto: Ossian Mathiasson

Förvaltningen inför ny tjänst – nu kan du söka bygglov online

Hultsfreds och Vimmerbys gemensamma miljö- och byggförvaltning inför nya digitala tjänster. Från och med i dag kan man söka bygglov digitalt.

Annons:

Tjänsten berör alla som ska bygga, riva eller renovera. Syftet med förändringen är förstås att öka servicen för medborgarna. 

"Miljö- och byggnadsförvaltningens mål är att ge alla sina kunder god service. Därför ställer de om till att bli en servicemyndighet. Som ett led i detta arbete lanserar förvaltningen flera e-tjänster inom området bygga, riva och renovera", skriver man i ett pressmeddelande. 

Andra nya e-tjänster är också anmälan av åtgärder som inte kräver lov och beställning av nybyggnadskarta.

– Vi är mycket glada över att lansera dessa e-tjänster och vi hoppas att e-tjänsterna kommer att underlätta ansökningsprocessen och ge bättre service. Dessutom har många efterfrågat e-tjänster för just bygglov och anmälan. Det känns bra att vi nu kan möta den efterfrågan, säger Anders Helgée, miljö- och byggnadschef.

"Kan följa din ansökan digitalt"

Förvaltningen vill att så många möjligt väljer att använda e-tjänsterna och det finns flera fördelar att söka digitalt:

– Du slipper all pappershantering eftersom du kan lämna in alla handlingar via e-tjänsten. Dessutom kan du följa din ansökan digitalt och få en avisering via sms eller e-post när det har hänt något i ditt ärende, säger Anders Helgée. 

Förvaltningen ändrar också service genom telefon och lanseras "ett nummer in". 

– Vi vill att det ska vara lätt att komma i kontakt med oss och med ett nummer in ökar vi tillgängligheten. Du behöver inte längre veta vem du ska ringa om du har en fråga till miljö- och byggnadsförvaltningen. Det finns bara ett nummer som du behöver ha koll på, säger Anders Helgée.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt