Annons:

  • Maria och Kalle njuter på sin nya arbetsplats: ”Jättestor skillnad”

    Kalle Östergren och Maria Karlsson på Arbetsförmedlingen har fått nya, ändamålsenliga lokaler i toppklass. Foto: Ossian Mathiasson

  • Maria och Kalle njuter på sin nya arbetsplats: ”Jättestor skillnad”

    Kalle Östergren.

  • Maria och Kalle njuter på sin nya arbetsplats: ”Jättestor skillnad”

    Maria Karlsson.

Maria och Kalle njuter på sin nya arbetsplats: ”Jättestor skillnad”

Arbetsförmedlingen har gått från trånga och små lokaler till stora, luftiga och fräscha. Sektionscheferna Maria Karlsson och Kalle Östergren ger de nya lokalerna högt betyg.
– Det är helt fantastiskt att vi står här och som vi har väntat och längtat, säger Maria Karlsson.

Annons:

Det var med stor glädje och förväntan som Maria Karlsson och Kalle Östergren på Arbetsförmedlingen strosade omkring i de nya, ändamålsenliga lokalerna i Hultsfred under gårdagens invigning. 

– Arbetsförmedlingen har pratat om det sedan 2015 och nu är vi här. Det är jätteskönt. Vi är djupt imponerade över att det har gått så snabbt och smidigt, säger Kalle Östergren.

"Får en lugnare arbetsmiljö"

Det var för tre år sedan som de började ana att något var på gång och sedan dess har det varit snabba ryck. I mars 2016 kom beskedet att de skulle flytta in bibliotekets lokaler och under det senaste året har ombyggnationen pågått i Hultsfred.

– Nu har vi nya lokaler som är anpassade efter våra nya förutsättningar och vi är dessutom samlokaliserade med Hultsfreds kommun. Det enda vi saknar i den här lokalen är den fysiska närheten till Vimmerby kommun men innan de är villiga att flytta till Hultsfreds kommun så kan vi inte göra så mycket, säger Maria Karlsson och skrattar.

När hon tittar sig omkring i de nya lokalerna har hon en god känsla och gör följande konstaterande.

– Vi får en lugnare arbetsmiljö och ett närmare samarbete med Hultsfreds kommun. Det här är en jättestor skillnad mot vad vi har haft, säger hon. 

"Fick trycka sig in"

Tiden i lokalerna på Västra Långgatan i Hultsfred var ofta jobbig, både för personalen och besökarna. 

– Kundmottagningen på Västra Långgatan var extremt liten och med tanke på att vi har ett rätt högt flöde i vår kundmottagning i Hultsfred blev det problem. Vissa dagar var det så trångt att besökarna fick trycka sig in i lokalen. Det blev jobbigt för de som satt och väntade, framför allt då ventilationen var under all kritik, säger Maria Karlsson. 

De har dessutom haft verksamhet i två lokaler i Hultsfred under en period och behövt åka mellan kontoren.

– Vi har haft den publika delen på Västa Långgatan och en backofficedel vid Ikea industry.  Det ska bli helt fantastiskt att vi framöver kan sitta på en och samma arbetsplats, säger Karlsson. 

De nya lokalerna ligger på nästan 1 000 kvadratmeter och har ett stort kontorslandskap, flera samtalsrum, luftig kundmottagning och mycket mer. 

– För kundernas del blir det en enorm förbättring med en stor och rymlig kundmottagning och för våra medarbetare blir det en mycket bättre arbetsmiljö rent ljudmässigt. Det är svårt att jämföra, här kan man prata obehindrat, säger han. 

Här är den största utmaningen

På övervåningen kommer Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhet inrymmas och samarbetet mellan kommunen och Arbetsförmedlingen växer sig starkare.  

– Vi ser fram emot att kunna förstärka och förbättra vårt samarbete med kommunen och bli den naturliga samarbetspartnern i det strategiska arbetsmarknadsarbetet, säger Kalle Östergren. 

Maria Karlsson:

– Vi får inte slå oss till ro med det vi har åstadkommit med samverkan med Hultsfreds kommun. Vi har gjort väldigt mycket som är bra och nu är det kanske lätt att tänka att vi är samlokaliserade och kan vila lite. Det är vår största utmaning. Vi får inte heller tappa Vimmerby kommun, där måste vi vara närvarande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt