Annons:

Hultsfred - The Walk invigdes med att studenterna återupplivade demostrationståget för att Rockparty skulle få en lokal i Hultsfred, som senare ledde hela vägen till Hultsfredsfestivalen. Foto: Ossian Mathiasson

HULTSFREDS NYA BESÖKSMÅL HAR INVIGTS

Hultsfred – The Walk är invigd. Den två kilometer långa hyllningen till Hultsfredsfestivalen och musikhistorien på orten gör att besökarna får historien om Sveriges mest legendariska musikfestival.

Annons:

Det är Rock City, Svenskt Rockarkiv och Hultsfreds kommun som ligger bakom projektet, som har finansierats med 800 000 kronor från föreningen Astrid Lindgrens hembygd. 

I dag invigdes Hultsfred – The Walk i Hultsfred och promenaden, som sträcker sig från centrum i Hultsfred via strandpromenaden och bort till festivalområdet, består av 36 skyltar i tre olika storlekar. 

Putte fick tillbaka sina programblad

Det finns även digitalt innehåll som finns i en app där besökaren kan rikta sin mobil mot skylten och ta del av rörliga klipp. 

Håkan Durmér har skrivit texterna och designen har Micce Rylander haft ansvar för. Ika Johannesson från SVT:s Kulturnyheterna ledde invigningen med intervjuer och några av gästerna var Kent orginalgitarrist Martin Roos och Joppe Pihlgren från Docenterna.

Putte Svensson Sahlin, som var med och grundade festivalen 1986, fick komma upp på scenen och ta emot alla programblad som han lämnade in till Hultsfreds kommun vid konkursen 2010. Det var kommunchefen Lars Rönnlund och kommunalrådet Lars Rosander som delade ut presenten. 

Stefan Ölvebring på Svenskt Rockarkiv och Malin Albertsson, turism- och informationschef i Hultsfred, gick också upp på scenen och berättade arbetet. Besöksmålet ska vända sig till såväl den inbitne festivalnostalgikern, Hultsfredsbon, och besökaren som kanske inte alls har någon förkunskap om Hultsfred och festivalen. 

Mer från invigningen kommer senare i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt