Annons:

Lokal musiker får stipendium på 50 000 kronor

Karolina Stenström till vänster får ett stipendium på 50 000 kronor från landstingets kulturnämnd i Kalmar län. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal musiker får stipendium på 50 000 kronor

Landstingets kulturnämnd utsåg på fredagen 2018 års kulturstipendiater. Hultsfredsmusikern Karolina Stenström får ett av två arbetsstipendiet som ligger på 50 000 krono

Annons:

Landstinget delar ut arbetsstipendier tillperson, grupp eller organisation som är uppvuxen, bisatt eller verksam i Kalmar län och ska användas till utbidlning och forskning eller som stöd för att genomföra värdefulla insatser för länets kulturliv. 

Årets pristagare är Karolina Stenström, 35, från Hultsfred och glaskonstnären Tillie Burden, 36, på Boda Glasbruk.

”Musikern Karolina Stenström i Hultsfred ska använda stipendiet till att komponera ett album på svenska, samarbeta med konstnärer i länet som ska illustrera var sin låt, turnera i och utanför länet och skapa ett fanzine i samband med skivan. De olika delarna ska utvecklas i samarbete med Virserums konsthall som vill göra en utställning av musiken, orden och bilderna”, skriver Landstinget i sitt pressmeddelande.

Delas ut i november

Landstinget delar även ut belöningsstipendier enligt samma kriterier. Konstnärsgruppen Åkerbokonstnärerna och Olof Svensson från Öland Roots får 25 000 kronor vardera och stipendiet delas ut som uppskattning av värdefulla insatser som har eller har haft stor betydelse för länets kulturliv. 

Stipendierna delas ut i samband med landstingsfullmäktiges sammanträde i november. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt