Annons:

JUST NU: Hultsfreds nya förskola blir mindre än planerat

Från 250 till 190 platser. Det är förändringen som görs gällande den nya förskolan i Hultsfreds tätort. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Hultsfreds nya förskola blir mindre än planerat

En projektering för en ny förskola i Hultsfreds tätort pågår. Tidigare har det beslutats att förskolan ska ha plats för 250 barn men det blir 60 platser mindre.

Annons:

Den nya förskolan i Hultsfreds tätort är det många som väntar på då det saknas många förskoleplatser. 

Barn- och utbildningsnämnden föreslog i våras att det projekteras för en ny förskola med plats för 250 barn. Projektgruppen har nu kommit fram till att antalet platser bör vara 190, en minskning med 60 platser. 

– Ja, målsättningen ser ut så. Det finns ett behov och en kö och vi jobbar utifrån att förskolan ska dimensioneras med 190 platser, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) och fortsätter:

– Enligt ursprungsplanen för några år sedan trodde vi att vi skulle vara igång med byggnationen under hösten 2018 men så långt har vi inte avancerat. Vi låter det ta den tid som behövs och det är byggt för 30-40 år framåt i tiden.Det blir bra plan- och byggnadsmässigt och för verksamheten. 

"Ovanligt med så stora förskolor"

När den nya förskolan är klar ska avveckling av sju avdelningar vid Stålhagens förskola göras hela Oredans förskola. I våras var det 85 barn som stod i kö till förskoleplats i Hultsfreds tätort. 

– När den nya förskolan är klar så försvinner kön och vi kan avveckla andra förskolor. Det handlar om ett par år innan den är färdig och kan tas i drift. 

Tog barn- och utbildningsnämnden i för hårt när de bestämde sig för 250 platser?

– Ja, de har själva resonerat fram att 190 platser är en lagom nivå. Man konstaterar att verksamheten kanske blir för stor och det är ovanligt med så stora förskolor och ha så många barn på ett och samma ställe trots att man bygger små enheter. Man bedömde att det var i mesta laget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt