Annons:

KLART: DE FÅR BYGGA NYA FÖRSKOLAN I HULTSFRED

Det är Skanska som ska bygga den kommande förskolan i Hultsfred. Foto: Hultsfreds kommun

KLART: DE FÅR BYGGA NYA FÖRSKOLAN I HULTSFRED

Skanska Sverige AB har tilldelats entreprenaden för att bygga den nya förskolan i Ekebergsområdet i Hultsfred för 67,5 miljoner kronor. 

Annons:

Med anledning av det saknas förskoleplatser i Hultsfred har en detaljplan upprättats för att möjliggöra för byggnation av en ny förskola i två våningar. 

Under hösten 2019 började Östra Smålands kommunalteknikförbund sitt arbete med VA-anläggningen och trafikanpassningen på Hagadalsgatan och Hultsfreds kommun gick ut med en vision över hur förskolan kan komma att se ut.

Här är Skanskas anbud

I dag beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att ge Hultsfreds Bostäder starttillstånd för att tilldela Skanska Sverige AB entreprenaden avseende nyproduktion av den nya förskolan.

– Sedan 2018 har vi hållit på med det här så det är roligt att vi är framme och har tilldelat jobbet. Vi fick in fyra anbud och när man jämför och likställer dem så låg Skanska bäst till i pris, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

100 miljoner kronor är avsatt i budgeten för byggnationen och Rosander berättar att det blir några miljoner billigare än väntat. 

– Det håller sig inom den budget som vi har fastställt. Vi har 100 miljoner kronor och det blir drygt tre miljoner billigare. Deras anbud landade på 67,5 miljoner kronor och resterande kostnader för anläggning, projektering, mark, utsmyckning, som hamnar på kommunens konto, gör att det kostar drygt 97 miljoner, säger Rosander. 

"Skanska låg bäst till"

Det blev med andra ord tre miljoner upp till den satta budgetramen. 

– Skanska låg bäst till, vi hade fyra bra anbud. Det kunde ha blivit vilket företag som helst men Skanska låg lägst i pris. De har stor kapacitet och ska även bygga särskolan i Målilla. 

Hur ser tidsplanen ut?

– De tänker sätta igång till våren och det ska vara klart i november 2021. Det kommer vara möten först eftersom de måste göra klart med sina underleverantörer.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt