Annons:

Duktiga ungdomar från Virserum belönades med stipendium

Sju ungdomar från Virserum belönades med stipendium i Virserums kyrka nyligen. Foto: Ossian Mathiasson

Duktiga ungdomar från Virserum belönades med stipendium

Församlingen i Virserum har haft stipendieutdelning till sju ungdomar från Virserum. Enligt donatorerna ska stipendierna delas ut till unga studerande med goda studieresultat och som är goda föredömen för dagens ungdomar.

Annons:

Virserums församlingsråds senaste stipendieutdelning ägde rum i samband med ”Stilla Ro” i Virserums kyrka i början av oktober. 

Sju ungdomar, som nominerats till utmärkelser av gymnasieskolorna i Hultsfred, Vetlanda, Oskarshamn och Prolympia i Virserum, fick ta emot ett stipendium från Elsa och Rikard Svensson minnesfond. Enligt donatorerna ska stipendierna tillfalla unga studerande med goda studieresultat och som är goda föredömen för dagens ungdomar. 

De fick stipendium

Denna gång var det Gustav Rosander, Johanna Nilsson, Mimmi Andersson, Emma Kullberg, Markus Bergström, Sandra Hemmingsson och Felicia Axelsson som uppmärksammades för sina goda insatser. 

– Vi hoppas att denna uppmuntran ska stimulera till fortsatta studier och framtida bra jobb och trevliga fritidsaktiviteter och naturligtvis hoppas vi att vi ses i kyrkan i framtiden, säger Inger Danielsson i församlingsrådet till Dagens Hultsfred. 

Kriterierna för att få dessa premier är att man tillhör kyrkan, det vill säga att man är döpt och konfirmerad eller deltar i konfirmandundervisning. 

I våras delades det ut pengagåvor ur syskonen Sellmans fond till förra årets konfirmander och Prolympia har även ansökt och beviljats 10 000 kronor ur Folke Jonassons fond, som ska gå till behjärtansvärda ändamål i församlingen. 

Prolympia var till exempel på besök i Polen nyligen via ett vänortsutbyte under temat ”Mänskliga rättigheter” och besökte koncentrationslägret Stutthof. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt