Annons:

Ny insamling av glasögon är igång: ”Fantastiskt”

Lotta Landqvist, butikschef på Synoptik i Hultsfred, har dragit igång en ny glasögoninsamling. Foto: Privat

Ny insamling av glasögon är igång: ”Fantastiskt”

Optiker utan gränser planerar sin nionde resa och den officiella insamlingen har dragit igång. Synoptik i Hultsfred har redan samlat in flera hundra glasögon.

Annons:

3 343 glasögon samlade Hultsfredsborna in till biståndsorganisationen Optiker utan gränser vid den senaste insamlingen och de skänktes till medmänniskor i Peru. 

Med den fina insamlingssiffran placerade sig Synoptik i Hultsfred på en tredjeplats i landet bakom Synoptiks butiker i Östersund och Täby centrum. 

Den 11 oktober på World Sighy Day, internationella världssynsdagen, gick det officiella startskottet för en glasögoninsamling. 

– Vi stänger aldrig ner insamlingen utan man kan lämna in hela tiden. Att hjälpa folk som inte har möjlighet att köpa glasögon känns helt fantastiskt. Jag var med på en resa för några år sedan och det var en fantastisk upplevelse, säger Lotta Landqvist, butikschef på Synoptik i Hultsfred. 

Samlat in över 500 glasögon

Nästa år åker Synoptiks hjälporganisation Optiker utan gränser till Bolivia där man kommer utföra synundersökningar och prova ut glasögon till medmänniskor på plats. Det blir den nionde resan där en grupp på cirka tio optiker och assistenter åker till byar och förstäder där optiker saknas. 

Hur har insamlingen gått så här långt?

– Vi har säkert samlat in 500–600 glasögon redan och det är vi mycket nöjda med, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att det är lättare att få personer från småorter att skänka glasögon än storstäderna. Det blir mer intimt här och att det har kommit in så mycket redan är vi tacksamma för. De kommer till användning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt