Annons:

Då tas första spadtaget för trygghetslägenheterna i Virserum

Här är en skiss över den kommande byggnationen vid Ekliden. Foto: Riksbyggen

Då tas första spadtaget för trygghetslägenheterna i Virserum

Byggandet av sju nya trygghetslägenheter vid äldreboendet Ekliden i Virserum startar på måndag. Då tas det första spadtaget av kommunalrådet Lars Rosander och socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson.

Annons:

Den kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem med Riskbyggen och Hultsfreds kommun bildades i slutet av 2017 och består för närvarande av tre fastigheter runt om i Hultsfreds kommun, varav Ekliden är en av dessa. 

Nu genomför föreningen sin första nyproduktion vid Ekliden i Virserum. 

"Finns ett stort behov"

Det blir sju trygghetslägenheter, både tvåor och treor, som byggs i två radhuslängor. Lägenheterna ska utrustas med uteplatser samt möjlighet till parkeringsplats och kravet äe att den boende har fyllt 65 år. 

– Det är jätteroligt att bygget nu kan starta, det finns ett stort behov av den här typen av bostäder. Riksbyggen har genom kooperativ hyresrätt hittat en bra modell för att tillsammans med kommunen få fram fler attraktiva och anpassade bostäder för den äldsta delen av befolkningen, säger Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost.

På måndag, klockan 12.30, tas det första spadtaget vid Eklidens vinterträdgård och då finns det möjlighet att mingla med boende samt medarbetare inom verksamheten, kommunen och byggare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt