Annons:

Vill bryta tabut kring psykisk ohälsa – håller föreläsning i Vimmerby

Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand från Ångestpodden håller föreläsning om psykisk ohälsa i Vimmerby i januari. Foto: Herman Caroan/Pressbild

Vill bryta tabut kring psykisk ohälsa – håller föreläsning i Vimmerby

Populära Ångestpodden tar upp alla de tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt.
I januari håller de i en föreläsning om psykisk ohälsa bland unga på Mässhallarna i Vimmerby.

Annons:

Projektet HuVi, som inkluderar både Vimmerby och Hultsfreds kommun, anordnar den 23 januari en kostnadsfri föreläsning om det viktiga ämnet psykisk ohälsa bland unga med Ångestpodden.

"Kunde ha handlat om dig"

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg driver podden, som är en av Sveriges största poddar, och pratar i den om framför allt psykisk ohälsa, en av de vanligaste sjukdomarna i dagens samhälle. 

”Föreläsningen handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan bland unga. Ångestpodden leder dig genom egna erfarenheter, ifrån tidig tonår, och lägger stor vikt vid att allt lika gärna kunde ha handlat om dig. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning och så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Föreläsningen riktar sig till alla som bor i Vimmerby och Hultsfreds kommun och poddmedlemmarna arbetar dagligen för att få människor att prata öppet om sitt mående och har föreläst flitigt de senaste åren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt