Annons:

Hemgårdens byggnation kan leda till extrakostnader: ”Inte säkert”

Per-Inge Pettersson och Jonny Bengtsson berättar att byggnationen vid Hemgården kan bli dyrare än väntat. Foto: Ossian Mathiasson

Hemgårdens byggnation kan leda till extrakostnader: ”Inte säkert”

Eklidens nya entré har gett Hultsfreds kommuns äldreboendesatsning en fördyring med drygt 1,2 miljoner kronor. Nu kan även det andra projektet vid Hemgården i Målilla leda till extrakostnader.

Annons:

Den kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem med Riksbyggen och Hultsfreds kommun bildades i slutet av 2017 och består för närvarande av tre äldreboenden runt om i Hultsfreds kommun. 

Målsättningen är att genom denna förening skapa moderna och tidsenliga boenden för äldre. Vid Ekliden i Virserum ska det byggas sju nya trygghetslägenheter och det första, klassiska spadtaget togs i början av december.

– De har inte börjat gräva i Virserum än. I början av veckan hade de inte börjat i alla fall men det fanns mycket folk som jobbade runt omkring, säger Jonny Bengtsson (S), vice ordförande i socialnämnden. 

"Kommer dyka upp andra saker"

Vid Hemgården i Målilla ska det tillföras 23 nya lägenheter, tre i befintliga byggnader och 20 i en helt ny byggnad, och arbetet pågår för fullt med ritningar och liknande innan det kan gå ut på upphandling framåt sommaren. 

– Det börjar klarna på Hemgården men det återstår en del smådetaljer, säger Per-Inge Pettersson (C), ordförande i socialnämnden.

Äldreboendesatsningen på Hemgården kan bli dyrare än vad som var planerat från början. De har fått information om att vissa detaljer inte har tagits med i den stora planeringen.

– Vi vet att det kommer dyka upp andra saker, bland annat arbetet med elektriciteten. Den är gjord för nuvarande Hemgården så det är något som man behöver titta över vid en utbyggnad, säger Jonny Bengtsson. 

"Inte med i ursprungsplanen"

Per-Inge Pettersson fyller i och nämner ett nytt avrinningssystem. 

– ÖSK (Östra Smålands kommunalteknikförbund) har skickat sina synpunkter på att dagvattensystemet behöver göras annorlunda. Det var inte med i ursprungsplanen, säger Pettersson och fortsätter:

– ÖSK hade inte med det när de gjorde den stora planen för Hemgården. Nu börjar saker och ting att trilla ner och det är bättre sent än aldrig som vi brukar säga.

Om det kommer bli ökade kostnader är i dagsläget oklart. 

– Det är inte säkert att det blir extrakostnader. Det kan hålla sig inom ramarna som man sa från början. Det var kanske inte klockrent från början men det är inte säkert att det kommer bli dyrare när det gäller investeringsbiten, säger Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt