Annons:

Virserumskillen fick följa riksdagsarbetet på nära håll i en vecka

Albin Bågenhammar hade praktik hos riksdagsledamoten Jimmy Loord (KD) i en vecka och blev överraskad av partiledaren Ebba Busch Thor. Foto: Privat

Virserumskillen fick följa riksdagsarbetet på nära håll i en vecka

Att välja praktikplats är ibland ingen lätt uppgift. Albin Bågenhammar, 17, från Virserum tog chansen att följa med riksdagsledamoten Jimmy Loord (KD) i en veckas tid.
– Jag har alltid varit politiskt intresserad och med allt kaos i riksdagen så blev jag mer insatt och valde därför att praktisera i riksdagen, säger Albin Bågenhammar.

Annons:

Det blev verkligen en annorlunda praktikvecka för Virserumskillen Albin Bågenhammar, som går andra året på det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende på Njudingsgymnasiet i Vetlanda, och klasskamraten Rebecca Johansson. 

"De är inte så stela"

Under höstens hälsomässa i Hultsfred stod både Albin Bågenhammar och den nyblivne riksdagsledamoten Jimmy Loord (KD) vid Prolympias monter och Albin tog chansen att fråga honom om det var möjligt att praktisera och följa hans arbete i riksdagen. 

Sagt och gjort. Under hela förra veckan var eleverna på plats i Sveriges riksdag och för Bågenhammar var det en spännande upplevelse. 

– Att få följa det politiska arbetet var mycket roligare än vad jag hade föreställt mig. Praktiken har gett mig en inblick i hur det politiska systemet fungerar och att politiker inte är så stela och allvarliga som de kanske framstår i tv-rutan. Jag är jättenöjd med dagarna i Stockholm och tar med mig mycket därifrån, säger Albin Bågenhammar. 

De fick följa med Jimmy Loord (KD), kolla och lyssna på debatter direkt från kammare och praktiken inleddes med en sedvanlig rundvandring för att de skulle få koll på sina nya lokaler. 

– Vi följde med på alla möten förutom utskottsmötet, gick en rundtur genom hela riksdagen, drack en hel del kaffe tillsammans med andra ledamöter. 

Överraskande möte med partiledaren

Han berättar även om chocken som han fick när KD:s partiledare Ebba Busch Thor överraskade dem i fikarummet under första praktikdagen.

– Jag träffade Ebba vid flera tillfällen men det häftigaste mötet med henne var nog i kafferummet under första morgonen på jobbet. Jag hade precis tagit en kopp kaffe och kände att det stod någon bakom mig. Jag vände mig om och där stod Ebba och hälsade oss välkomna. Det var häftigt att träffa någon som man sett väldigt mycket på tv.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt