Annons:

Gösta Erlandsson hyllades för sitt engagemang: ”Slagfärdig ledare”

Lars Rosander delade ut priset till årets näringslivsstipendiat till Gösta Erlandsson på Järnforsens Plåtslageri. Foto: Ossian Mathiasson

Gösta Erlandsson hyllades för sitt engagemang: ”Slagfärdig ledare”

Det finns många lokala företagare som gör viktiga insatser för Hultsfreds kommuns näringsliv. I år blev Gösta Erlandsson på Järnforsens Plåtslageri utsedd till årets näringslivsstipendiat.
– Min fru sa att jag skulle säga "äntligen", säger Gösta Erlandsson.

Annons:

Efter en stunds paus med mat och musik var det dags för den andra prisutdelningsdelen på företagsgalan på Hotell Hulingen. 

Kvällens fjärde pristagare blev Gösta Erlandsson på Järnforsens Plåtslageri, som tilldelades årets näringslivsstipendium. 

Han har många järn i elden, behärskar flera uppdrag och brinner för Hultsfreds kommun. Övriga nominerade i kategorin årets näringslivstipendiat var Jesper Madsén på Axipto AB och Carl-Anton Johansson på WebbPartner AB. 

– Det är väldigt hedrande. Min fru sa när hon fick veta att jag vunnit att jag skulle säga "äntligen", skrattar Gösta Erlandsson och fortsätter:

– Det är mycket, mycket hedrande. Det var tuff konkurrens, så jag kunde inte tänka mig att jag skulle vinna det här. Tack juryn.

Gösta Erlandsson berättade också om hur branschen förändrats.

– Plåtslageriet såg annorlunda ut när jag började som 16-åring. Jag kan säga att det har varit väldigt kul att jobba i alla dessa år, det har inte förlorat sin själ, men man har tagit bort mycket av de tråkiga och dåliga momenten som är kroppsförstörande. Det är en annan teknik i dag, men man har lyckats behålla hantverket. Inte en dag på jobbet har varit tråkig.

Fakta

Så lyder juryns motivering:

”Årets näringslivsstipendiat är en viktig kugge som arbetar för att utveckla idéer och samhället i stort. Han behärskar allt ifrån hantverk till styrelsearbete och har ett brinnande engagemang för såväl näringsliv som friluftsliv. Genom att kombinera flexibilitet, bredd och nytänk har han skapat sysselsättning till glädje för många. En slagfärdig och erfaren ledare och en riktig sammansvetsare för orten”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt