Annons:

Skolprojekt rullar vidare – Hultsfredselever åker till Rumänien

Hanna Tuvesson, Alva Eckerstig, Linn Widén, Johanna Eriksson och Nicole Erenlöf Roser är några av Hultsfredseleverna som åker till Rumänien på tisdag. Foto: Ossian Mathiasson

Skolprojekt rullar vidare – Hultsfredselever åker till Rumänien

Tio elever från ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium åker på tisdag till Rumänien som en del i det gemensamma projektet S.P.E.E.D. via Erasmus+ med flera deltagande länder.

Annons:

Hultsfreds gymnasium fick efter lång process och mycket arbete, med hjälp av universitets- och högskolerådet (UHR) och Erasmus+, ekonomiska medel för att under två års tid bedriva ett internationellt projektarbete. 

Sedan 2010 ingår gymnasiet i en internationellt samarbetande grupp av skolor från sex olika länder. Utöver Sverige är det Tyskland, Belgien, Unger, Rumänien och Italien som ingår i projektet. 

Tillsammans fyllde de i en gemensam ansökan som gjorde att projektet S.P.E.E.D. beviljades pengar och Hultsfreds gymnasium belönades med 180 000 kronor. 

"Ska bli intressant"

De övriga ländernas representanter kom till Hultsfred i mars förra året och därefter har olika Hultsfredselever från både hotell- och turismprogrammet samt ekonomiprogrammet besökt Belgien, Ungern och Italien. 

På tisdag väntar nästa resa när tio elever från ekonomiprogrammet, däribland Linn Widén, Alva Eckerstig, Nicole Erenlöf Roser, Hanna Tuvesson och Johanna Eriksson från Äppelkompaniet UF, får åka till Rumänien i nästan en hel vecka. De kommer hem på lördag. 

– Det ska bli intressant, säger Johanna Eriksson innan Linn Widén fortsätter:

– Vi har inga direkta förväntningar på resan och vet inte så mycket om vad som ska hända. Vi åker dit och gör det bästa av situationen, säger Linn Widén.

Ekonomieleverna ska bland annat besöka Transsylvanien, göra en del rundvandringar och se hur skolan funkar i Rumänien. 

Företagsidén i projektet är laddstationer för eldrivna fordon och alla länder fick från start varsitt ansvarsområde. I maj väntar den sista resan till Tyskland. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt