Annons:

Hultsfredslagets gulddröm gick i kras:

Elis Karlsson, Oskar Karlsson, Kevin Albertsson, Christoffer Frick (lärare), Martin Pettersson och Kalle Johansson fick lämna Halmstad utan något guld. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredslagets gulddröm gick i kras: "Lite besvikna"

Hultsfreds gymnasiums e-sportlag drömde om guld i riksfinalen av Gymnasieligan. Det gick inte vägen.
– Vi är lite besvikna men samtidigt stolta över vad vi har åstadkommit, säger gymnasieläraren Christoffer Frick.

Annons:

Hultsfreds gymnasiums lag med Elis Karlsson, Oskar Karlsson, Kalle Johansson, Martin Pettersson och Kevin Albertssonvar återigen kvalificerat för Gymnasieligans slutspel och laget hoppades på att ta hem guldet. 

Förra gången föll Hultsfredslaget i två raka matcher och fick med sig nyttig erfarenhet till årets riksfinal som avgjordes i Halmstad. 

Hultsfred föll mot Klara Västra Teoretiska gymnasium på övertid och vann den andra gruppspelsmatchen mot Ebersteinska Gymnasiet över tre kartor. I den första av två kvartsfinaler tog äventyret slut. Det blev det förlust med 0–2 mot Polhemsskolan och Hultsfredslaget fick lämna Halmstad tomhänta. 

– Det blev en hedrande femteplats. Vi hade många som följde oss på skolan så intresset var stort. Nu när vi har kommit hem och fått distans vet vi vad vi borde ha gjort och inte. Laget som vann finalen slog vi i kvalfinalen så det är dagsform och små marginaler som avgör, säger Christoffer Frick. 

Kunde ni ha gjort något annorlunda?

– Ja, det fanns mycket. Motståndarna gjorde en grej som vi missgynnades av och efter det kom vi aldrig tillbaka. Vi hade svårt att släppa det, säger Frick och fortsätter:

– De råkade nollställa servern när vi hade momentum. Vi fick starta om från den rundan men vi hade dem rejält på knä. 

Hur går ni vidare?

– Vi sammanställer det vi har gjort bra och det vi har gjort mindre bra. Sedan jobbar vi vidare med det. Vi ska utveckla oss som lag och individuellt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt