Annons:

E-sportlaget slutade femma på nytt:

Albin Frick, Kevin Albertsson, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson slutade femma i helgens riksfinal av Gymnasieligan. Foto: Christoffer Frick/Pressbild

E-sportlaget slutade femma på nytt: "Gör bra reklam för e-sporten i Hultsfred"

Precis som förra gången blev det en femteplats för Hultsfreds gymnasiums lag i riksfinalen av e-sporttävlingen Gymnasieligan. 

Annons:

Det var åtta lag som hade kvalificerat sig för finalspelet som spelades online på lördagen. E-sportarna från Hultsfreds gymnasium tog sig till finalen med Albin Frick, Kevin Albertsson, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson.

Tappade efter stark start

De vann första matchen och förlorade de två efterföljande matcherna, något som gjorde att de missade semifinalen och slutade på femteplats. 

– Första matchen var jättebra, näst intill perfekt. Vi kom in helt fel i andra matchen och det gav oss uppförsbacke. Efter den förlusten spelade vi stundtals mycket bra i tredje matchen och hade en ledning som vi tappade, säger Christoffer Frick, lärare på Hultsfreds gymnasiums e-sportprogram.

Hur vill du summera er insats?

– Jag är oerhört stolt över grabbarna. De spelar på och gör bra reklam för e-sporten i Hultsfred ute på den nationella e-sportscenen. Detta var sista gången med Kevin Albertsson i laget som tar studenten nästa vecka. Han ska ha en stor extra klapp på axeln för allt jobb och fint spel han har gett oss i gymnasieturneringarna de senaste åren. Han har varit en klippa som resten av laget kunnat luta sig mot många gånger. Vi tar nya tag till hösten, säger Christoffer Frick.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt