Annons:

Tolv ungdomar från Hultsfred tävlar i e-sportsmästerskap

Här är de tolv ungdomarna från Hultsfreds gymnasium som deltar i e-sportsmästerskpet Gymnasiecupen till helgen. Foto: Hultsfreds gymnasium

Tolv ungdomar från Hultsfred tävlar i e-sportsmästerskap

I helgen är det dags för vårens stora e-sporthändelse (Counter Strike) för gymnasieelever. 48 lag är anmälda och två av dem kommer från Hultsfreds gymnasium.
– Jag tror i alla fall att ett av lagen kan gå långt, säger Christoffer Frick, ansvarig lärare på e-sportprogrammet på Hultsfreds gymnasium.

Annons:

Gymnasiecupen är en e-sportturnering där gymnasieelever representerar sina skolor för att tävla om att bli bästa gymnasieskola i Sverige. 

Den hölls för första gången i november 2015 och vårterminens spel kommer spelas i spelet Counter Strike Global Offensive. 

Gymnasiecupen startar med en onlineturnering som äger rum under den 28-29 april och 5-6 maj och det är totalt 48 lag anmälda.

De två bästa lagen i varje grupp (åtta till antalet) går vidare till åttondelsfinal och därefter ska fyra semifinallag kvalas fram som sedan gör upp i slutspel (semifinal och final) på Birdie den 11 maj. 

Från Hultsfreds gymnasium är det två lag som deltar, nämligen Classic och Aplha. 

– Vi var med i höstas och gick till slutspel med ett lag. De här två lagen som vi har nu är mycket bättre än det laget vi hade i höstas. De var absolut inte dåliga men alla elever har fått med sig mycket nyttig kunskap, säger Christoffer Frick. 

Han fortsätter att prata om att de sedan slutet på januari medverkat i en CSGO-satsning där de tränat utanför skoltid varje vecka och haft hjälp av en professionell coach i Samuel Zyppe Martinsson för att bättre på lagspelet hos Hultsfredspelarna. 

– Vi är bättre som lag just nu. I höstas var det mest individuella skills, nu spelar vi som ett lag och är rätt jämna, säger han. 

Hur ser du på era chanser?

– Jag tror absolut att vi kan gå till slutspel, det mesta hänger på dagsformen och hur de kommunicerar.  Jag tror i alla fall att ett av lagen kan gå långt, kanske hela vägen till final. Det hade varit optimalt, säger han.

Classic spelar sina matcher på lördag medan Alpha kliver på söndag och deras match mot Grilliska gymnasiet kommer livesändas. 

Alphas består av Ardijan Mahmatuj, Jetmir Shehi, Rasmus Petersson, Adam Petersson, Diyar Demircioglu och Luke Blazevic. I Classic spelar Gustav Borgengren, Rasmus Nyberg, Hugo Hedenberg, Kevin Albertsson, William Luong Borg och Sebastian Idemark. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt