Annons:

Lärare med nyckelroll på unikt program slutar:

Christoffer Frick lämnar Hultsfreds gymnasium där han har jobbat i 14 år. Han börjar sin nya tjänst på Ädelfors folkhögskola i januari. Foto: Lotta Madestam

Lärare med nyckelroll på unikt program slutar: "Kände att jag körde fast"

E-sportsprogrammets nyckelperson Christoffer Frick lämnar sin tjänst på Hultsfreds gymnasium i januari. Nu väntar ett nytt arbete på Ädelfors folkhögskola. 
– Jag kände att jag behövde utmana mig själv då jag har jobbat i 14 år på gymnasiet, säger Christoffer Frick om sitt beslut. 

Annons:

Sedan 2017 finns ett unikt gymnasieprogram som inriktar sig på e-sport – och läraren Christoffer Frick har haft en betydelsefull roll på programmet. 

Nu är epoken över.

Christoffer Frick lämnar Hultsfreds gymnasium till förmån för Ädelfors folkhögskola där han ska jobba med ”IT-spåret”, en ny, individanpassad utbildning för personer som har diagnosen Aspergers syndrom och brinner för IT. 

– Utbildningen bygger på deltagare som har Aspergers syndrom och som vi ska motivera och försöka få ut i arbetslivet genom att använda sig av deras intresse inom IT och programmering, säger Christoffer Frick.

Vad blir de stora skillnaderna jämfört med vad du har jobbat med tidigare?

– Det blir lite högre nivå på det jag ska lära ut. Vi kommer fördjupa oss och gå in på högre nivå i jämförelse med vad jag har nu. Vissa kurser ska till exempel upp på yrkeshögskolenivå. Jag jobbade mycket med programmering innan jag blev lärare och jag känner att jag måste vässa mina kunskaper och hitta tillbaka igen, säger Christoffer Frick. 

"Kan inte ge så mycket mer"

Christoffer Frick har jobbat på Hultsfreds gymnasium i 14 år och ser med glädje tillbaka på tiden på arbetsplatsen.  

– Rektorn som tog in mig en gång i tiden är samma rektor som jag har nu. Det är Mikael Pettersson. Vi jobbade ihop på Rockparty och han har stor del i att jag kom in på skolan. Det var på Gyro (Gymnasium Rock city) på den tiden och sedan kom det en vändning 2017 när vi gjorde e-sportssatsningen. Jag har lagt ner hela min själ och mycket fritid i projektet, säger Frick. 

Frick byter jobb i mitten av januari och berättar nu vad som ligger bakom beslutet att lämna Hultsfreds gymnasium.

– Jag skulle säga att det handlar om en kombination. Jag har haft världens bästa jobb och kommer sakna jättemycket delar i det. Jag har gett allt sedan starten 2017 men känner att jag inte kan ge så mycket mer. Jag kommer inte vidare och det känns som att jag har kört fast. Jag behöver en nytändning och vill utmana mig själv. 

Vad tror du om framtiden för e-sportsprogrammet?

– ”Tobbe” (Tobias Strömbom), som jobbar där nu, har jobbat med mig så länge och jag vet vad han kan och vad hans kompetens är. Jag har varit tydlig med att jag vill att det ska funka för Hultsfreds gymnasium innan jag lämnar. E-sportsdelen behöver inte bli så lidande så länge samarbetet fungerar mellan skolan och föreningen ”Virtuell E-sport Hultsfred” där jag fortsätter som ordförande. 

Ny andraplats på Dreamhack

Föreningen var nyligen iväg på en Dreamhack-turnering i Jönköping. För tredje året i rad gick Hultsfredslaget till final men det blev återigen en andraplats. 

– Resultaten för föreningen och Esportsatsningen finns fortfarande med tanke på att vi gick till final på Dreamhack i år igen. 

Intresset för det unika gymnasieprogrammet är på väg uppåt igen efter att ha sjunkit till följd av coronapandemin. 

– Vi hade öppet hus med åtta-nio intresserade elever tidigare i veckan. ”Tobbe” som tar över ska få sätta sin prägel på utbildningen. Det är viktigt att han får fortsätta utveckla programmet på sitt sätt, annars kommer det stagnera. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt