Annons:

Ny riksfinal väntar – Hultsfredslaget hoppas på tredje gången gillt

Albin Frick, Kevin Albertsson, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson representerar Hultsfreds gymnasium i helgens riksfinal av Gymnasieligan. Foto: Christoffer Frick/Pressbild

Ny riksfinal väntar – Hultsfredslaget hoppas på tredje gången gillt

Ännu en gång har Hultsfreds gymnasium kvalificerat ett skollag för säsongsfinalen i Gymnasieligan. I år hoppas laget på seger. 

 

Annons:

Hultsfreds gymnasiums CSGO-lag har samlat på sig erfarenheter från förra årets två finaltävlingar i Gymnasieligan och har för tredje gången kvalificerat sig som ett av åtta lag i slutspelet.

På lördag ska allt avgöras i tävlingen som kan ses som SM i CSGO för gymnasieskolor. Hultsfredslaget består av Albin Frick, Kevin Albertsson, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson. Riksfinalen avgörs online i spåren av coronapandemin. Laget som vinner får 10 000 kronor och skolans fortsatta satsningar på E-sport får ytterligare 10 000 kronor.

– Vi har längtat efter att få spela denna turnering. Vi har lyckats kvala in vid samtliga tillfällen som turneringen har hållits. Senaste gången slutade vi femma bland alla de skolor som deltog i den upplagan av Gymnasieligan, säger Christoffer Frick, lärare på Hultsfreds gymnasiums e-sportprogram. 

Counter Strike Global Offensive, med förkortningen CSGO, spelas som lagspel (fem mot fem) där ena laget försvarar och det andra laget attackerar. Varje runda går ut på att det anfallande laget ska placera en bomb och få den att detonera medan försvararna ska förhindra detta. En match spelas i 30 rundor, först till 16 vinner.

Gymnasieligan är en turnering där alla gymnasieskolor i Sverige får delta. Reglerna är så att minst tre spelare måste gå på skolan de representerar. För att spela ska du gå på en gymnasieskola eller högstadiet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt