Annons:

Meriterande turneringsseger för Hultsfreds E-sportelever

Elis Karlsson, Albin Frick, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson vann juniorklassen på Dreamhack. Foto: Privat

Meriterande turneringsseger för Hultsfreds E-sportelever

E-sporteleverna på Hultsfreds gymnasium är väldigt lyckosamma. Vid det stora speleventet Dreamhack i Jönköping blev det turneringsseger i juniorklassen i konkurrens med gymnasieskolor från runt om i landet.

Annons:

I helgen satte sig Hultsfreds gymnasiums E-sportelever framför datorerna på Dreamhack i Jönköping för att göra upp med de bästa gymnasieskolorna i landet när det gäller spelet Counter-strike. 

Det blev en lysande helg för gymnasiets E-sportare som efter en strulig start vann juniorklassen, spelare under 18 år, och en prischeck på 10 000 kronor. 

Det blev walk over-seger i finalen då motståndarna inte kom till start.

”Vi gick in i tävlingen utan att spelat en enda match tillsammans med laget vi ställde upp med. I första matchen var spelarna inte riktigt med tillsammans och vi förlorade första matchen. Efter denna förlorade vi inte en enda karta. Vi spelade fantastiskt bra och bättre för varje match då vi lyckades spela ihop laget mer och mer. Jag är oerhört stolt över vad de presterade tillsammans”, säger Christoffer Frick, lärare och samordnare på E-sportsprogrammet på Hultsfreds gymnasium, till gymnasiets hemsida. 

De var med i segerlaget

Det segrande laget bestod av Albin Frick, Kalle Johansson, Martin Pettersson, Elis Karlsson och Oskar Karlsson. Kevin Albertsson, som normalt spelar i laget, var med som coach på grund av åldersregeln. 

Hultsfreds gymnasium ställde också upp i den rätta tävlingen för seniorer och slutade på en sjunde plats.

”Det var inte för att vi förlorade utan för att vi var tvungna att lämna walk over då tävlingarna krockade och vi ville fokusera på juniortävlingen”, säger Frick till DH. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt