Annons:

  • Klartecken för två nya lekplatser – blir färdiga i år

    Tomas Söreling och Lars Rosander och övriga politiker har gett starttillstånd för att renovera Köpingsparken i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

  • Klartecken för två nya lekplatser – blir färdiga i år
  • Klartecken för två nya lekplatser – blir färdiga i år

Klartecken för två nya lekplatser – blir färdiga i år

Hultsfreds kommun har gett starttillstånd till två investeringsprojekt som rör lekplatser i både Hultsfred och Virserum. Målet är att båda projekten ska vara klara innan vintern.
– Vi skapar mötesplatser för gamla och unga, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Innan årets slut har invånarna i både Hultsfred och Virserum fått varsin ny lekplats och aktivitetsområde för både yngre och äldre. 

I Hultsfred är det Köpingsparken som ska göras om för 3,4 miljoner kronor och i Virserum är det området Maden för 3,75 miljoner kronor. 

Projektet i Hultsfred avser en ny lekplats med musiktema, nya grönytor, ny tryggare belysning samt aktivitetsytor för till exempel schack och boule. Även Maden i Virserum ska det bli en ny lekplats med trätema, nya grönytor, ny tryggare belysning och aktivitetsytor som enklare utegym och boule. Det blir även en båtiläggningsplats i samma projekt i Virserum. 

"Blir start efter sommaren"

I båda projekten sker ombudgeteringar för att arbetet ska kunna komma igång efter sommaren och blir klart innan årets slut. 
Kommunstyrelsens arbetsutskott (Ksau) föreslår i Hultsfredsprojektet att ombudgetera 600 000 kronor från investeringsposten ”Hultsfred Makeover” och 820 000 kronor från ”Trafiksäkerhetshöjande åtgärder”. I Virserumsprojektet föreslår Ksau att ombudgetera 350 000 kronor från posten ”Hultsfred Makeover”. 

– Vi har gett starttillstånd till båda investeringarna. Det blir start efter sommaren i båda projekten och tanken är att det ska vara klart före vintern. Det har pratats om en ny lekplats i Hultsfred under lång tid så det känns skönt att det kommer igång, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) och fortsätter:

– I Virserum gör vi det ett bra promenadstråk. Det är nära till sjön, man kan fiska och ha båten vid sjön. Det blir ett attraktivt område, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt